in

5 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a cumpara un apartament

Dupa ce petreci ani de zile locuind in apartamente inchiriate, iti vei da seama ca ar trebui sa nu mai dai bani pe chirie luna de luna si ca a venit timpul sa iti cumperi o casa sau un apartament.

Daca vei cumpara primul tau apartament vreodata, atunci in acest articol vei gasi o lista cu lucruri pe care ar trebui sa le verifici inainte de a cumpara o locuinta.

 1. Decide asupra zonei in care doresti sa cumperi un apartament. Aceasta hotarare trebuie sa implice petrecerea timpului in acea zona, sau cel putin, efectuarea unor cercetari asupra imprejurimilor.
 2. Inainte de a cumpara, cerceteaza piata de imobiliare pentru a te asigura ca obtii o locuinta de valoarea sumei investite.

  Discuta cu evaluatori independenti si mai multi agenti imobiliari si verifica vanzarile din ultima perioada din zona. Nu te baza strict pe sfaturile dezvoltatorilor sau ale agentilor lor.

  Acest lucru este deosebit de important daca cumperi fara sa vezi planurile detaliate ale constructiei.

  Este de mare ajutor sa stii ca valoarea finala a apartamentului va reflecta cel putin ceea ce ai platit.
 3. Viziteaza cat mai multe locuri in care ai putea cauta proprietati care sa se potriveasca criteriilor tale, astfel incat vei avea o idee buna despre ce cumperi cu banii tai.
 4. Acum sa zicem ca ai gasit un apartament… Verifica daca proprietatea care te intereseaza este aproape de facilitatile de care ai nevoie.

  De exemplu, magazine, transport in comun, parcuri, spitale, scoli, locul de munca, sala de sport, piata si asa mai departe.

  Acesta este un sfat valoros daca doresti ca in viitor sa castigi timp si sa economisesti bani pe transport si carburant.
 5. Cand alegi sa locuiesti intr-un apartament, ia in considerare daca blocul este intr-o zona linistita.

  Sau e aproape de cluburi, cafenele sau alte spatii cu muzica live? Cum este traficul pe drumurile de acces care trec prin zona – va fi mult zgomot la orele de varf?

  Zgomotul iti va afecta in vreun fel stilul de viata?

  O idee buna ar fi sa aranjezi o vizita a cladirii nu doar cand ti se propune o ora de vizionare, ci si in cursul serii sau in timpul traficului cu ore de varf.

  Acest lucru trebuie facut inainte de a fi de acord cu achizitia. Asa nu risti sa te trezesti ca ai un apartament langa un bar non-stop si ca, din cand in cand, clientii se imbata noaptea si fac mult zgomot.

Written by Stoian Ciprian

Stoian Ciprian este Digital Marketing Specialist. In perioada 2017 - 2019 a ocupat functia de SEO Manager in Agentia re7consulting.

Rezultate: +15K followeri pe Instagram in 15 luni. +35K trafic organic din Google in 2019 pe StoianCiprian.Blog. +951.25% crestere a traficului organic in 24 de luni pentru un client.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

comunicare online avantaje dezavantaje

Comunicarea online avantaje si dezavantaje

accesorii-necesare-pentru-birou

Accesorii necesare pentru un birou organizat