in

Cauti o agentie de Social Media?

„28% dintre afaceri folosesc o agentie de social media marketing”.

Unele dintre cele mai bune branduri prezente in Social Media se descurca cu putin ajutor din partea prietenilor lor – agentii de social media, consultanti si strategi.

Daca te-ai gandit ca este timpul ca afacerea ta sa beneficieze de ajutor profesionist din partea unei agentii, atunci vei gasi toate informatiile de care ai nevoie pentru a decide cu ce agentie sa lucrezi.

Uite ce informatii iti voi oferi in acest articol:

 1. Peisajul agentiilor de Social Media
 2. Cum stii daca ai sau nu nevoie de o agentie?
 3. Cum te poate ajuta o agentie?
 4. Care este investitia necesara?
 5. Cum alegi agentia de Social Media?
 6. Cum masori succesul campaniilor de Social Media?

Continua sa citesti pentru a gasi raspunsurile de care ai nevoie pentru a putea decide cu cine sa colaborezi pentru servicii de Social Media.

1. Peisajul agentiilor de Social Media

O agentie de social media iti poate ajuta afacerea cu una sau mai multe parti din experienta pe care o oferi potentialilor clienti in Social Media. Alegerea este a ta!

Sunt foarte multe branduri (afaceri) care au ales sa angajeze pe cineva in-house si apoi sa ofere toate resursele necesare pentru a obtine rezultate.

Din ce in ce mai mult, aceste resurse iau forma unei agentii de marketing si a unei colaborari intre angajatul companiei si echipa agentiei care ofera suportul necesar.

2. Cum stii daca ai sau nu nevoie de o agentie?

Este dificil sa stii cand sa ceri ajutor, dar si mai dificil este sa gasesti agentia potrivita nevoilor si bugetului tau.

De aceea, ti-am pregatit o lista de intrebari care te pot ajuta sa gasesti singurul raspunsul potrivit pentru tine:

 • Afacerea ta se chinuie sa construiasca o comunitate de clienti fideli sau sa atraga clienti noi?
 • Afacerea ta are probleme in cresterea ratei de engagement in Social Media?
 • Consideri ca ai nevoie de o perspectiva exterioara privind strategia si obiectivele actuale ale campaniilor de Social Media?
 • Nu poti vedea sau masura concret ROI-ul activitatii in Social Media?
 • Esti constant presat de timp si resurse?
 • Ai un buget suplimentar pentru Social Media si nu esti sigur cum sa-l folosesti pentru a obtine un ROI pozitiv?

Daca ai raspuns „da” la oricare dintre aceste intrebari, acesta este un semn ca ar trebui sa iti cauti o agentie de social media marketing.

3. Cum te poate ajuta o agentie?

Inainte de a lua decizia privind agentia cu care vei alege sa colaborezi pentru afacerea ta, trebuie sa stii si cum te poate ajuta o astfel de colaborare.

O agentie care ofera servicii de Social Media poate face multe pentru tine si afacerea ta, nu doar crearea de continut.

 • Agentiile te pot ajuta cu elementele de baza ale managementului in Social Media – planificare si programare sau chiar interactiune constanta cu potentialii clienti (community management).
 • O agentie iti poate realiza sau imbunatati strategia de Social Media. Iti poate seta KPI-urile, monitoriza rezultatele obtinute si adapta strategia pentru atingerea obiectivelor.
 • Agentia se poate ocupa si de implementarea strategiei stabilite.
 • Cu ajutorul unei agentii poti rula si campanii platite pentru cresterea vizibilitatii afacerii si atragerea potentialilor clienti.
 • Tot agentia de Social Media te poate ajuta sa colaborezi cu influenceri, vedete sau persoane publice pentru promovarea afacerii tale.

Printre cele mai frecvente solutii pe care agentiile le ofera o sa gasesti: gestionarea conturilor de Social Media si implementarea de campanii platite.

4. Care este investitia necesara?

Investitia necesara poate varia foarte mult in functie de activitatile pentru care cauti ajutor.

Daca consideri ca afacerea ta are nevoie doar de un consultant si ai un angajat care se poate ocupa de restul detaliilor, investitia pe care va trebui sa o faci este intre 20 si 150 euro pe ora de consultanta (in functie de experienta consultantului si nevoile reale ale afacerii / angajatului tau).

Daca nu ai un angajat care se poate ocupa in-house de conturile de Social Media ale afacerii, atunci te poti orienta spre externalizarea completa catre o agentie.

In acest caz, te poti astepta la investii incepand de la 700 euro, in functie de serviciile oferite.

5. Cum sa alegi agentia?

Cunoaste nevoile tale si ale afacerii. Acest lucru este util inainte de a incepe cautarea agentiei. Aici ai trei domenii pe care sa le analizezi:

 • Care sunt nevoile specifice ale afacerii tale? Include scopul activitatii in Social Media, perioada si bugetul.
 • Cum vei masura succesul colaborarii?
 • Cum iti doresti sa comunici cu agentia?

Unul dintre aspectele principale de la care trebuie sa pleci este daca doresti ajutor pentru strategie sau executie si daca doresti sa te implici activ in aceste procese sau nu.

Daca consideri ca afacerea ta are nevoie de ajutor doar la nivel de strategie, atunci poti merge pe un serviciu de consultanta, care poate si reduce investitia necesara.

Daca doresti sa externalizezi realizarea continutului, implementarea unei strategii sau rularea de campanii platite (PPC Ads), atunci nivelul investitiei necesare va creste.

6. Cum masori succesul campaniilor?

De asemenea, vei dori sa stii cum sa masori succesul agentiei. In prezent exista foarte multe valori pe care le poti analiza.

In general vei dori rezultate bune la toate capitolele, insa cele mai importante aspecte sunt:

 • Reach-ul postarilor si campaniilor platite.
 • Cresterea comunitatii (urmaritorilor) si a potentialilor clienti care interactioneaza cu continutul distribuit.
 • Cresterea traficului pe site generat din Social Media.
 • Cresterea numarului de lead-uri generate din Social Media.

Acestea fiind spuse, acum ai o directie in ceea ce priveste alegerea agentiei de Social Media cu care vei colabora pentru cresterea afacerii tale.

Insa, inainte de a cere o oferta de la celelalte agentii pe care le poti gasi in Google, iti recomand sa consideri si o oferta din partea agentiei mele – OneMedia Agency Group.

Ne gasesti pe: omagency.ro si te putem ajuta cu mult mai mult decat Social Media!

Written by Stoian Ciprian

Stoian Ciprian este Digital Marketing Specialist. In perioada 2017 - 2019 a ocupat functia de SEO Manager in Agentia re7consulting.

Rezultate: +15K followeri pe Instagram in 15 luni. +35K trafic organic din Google in 2019 pe StoianCiprian.Blog. +951.25% crestere a traficului organic in 24 de luni pentru un client.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

citate instagram scurte si frumoase

Cele mai faine citate pentru Instagram si Facebook

trucuri instagram 2020

27 de trucuri pentru Instagram in 2020