avantaje si dezavantaje telefon mobil

Care sunt avantajele si dezavantajele telefonului mobil?

Salutare. Stoian Ciprian sunt si in acest articol iti voi prezenta cateva argumente pro si contra telefonului mobil.

Cuprinsul articolului:

  1. Introducere
  2. Avantajele telefonului mobil
  3. Dezavantajele telefonului mobil
  4. Concluzii importanta telefonului mobil

Aboneaza-te la canalul meu de YouTube: Agentia OneMedia X Group!

1. Introducere despre telefonul mobil:

Importanta telefonului mobil nu poate fi ignorata, deoarece acesta are capacitatea de a ne influenta atat pozitiv, cat si negativ.

Telefoanele mobile au devenit o inventie care in cele din urma au schimbat modul in care ne gandim la comunicare.

Martin Cooper ne-a oferit capacitatea de a transporta cu noi un dispozitiv care ne-a permis sa comunicam instant. Acesta voia ca toata lumea sa aiba sansa sa vorbeasca cu cineva, fara sa fie legat de ceva si asa au aparut avantajele telefoniei mobile.

Acum avem smartphone-uri care au mai multa tehnologie in ele decat multe dintre navele spatiale utilizate in urma cu 50 de ani.

Telefoanele mobile ne-au ajutat sa imbunatatim modul prin care comunicam la distanta si modul in care putem obtine acces la orice informatie in aproape toate colturile lumii.

Insa, putini stiu ca a fost nevoie de mai mult de un deceniu pentru ca primele telefoane mobile sa ajunga pe piata, dar acum exista modele noi care apar la o distanta de minim 6 luni si maxim 12 luni (de la o versiune la alta).

Majoritatea oamenilor din lume detin deja un telefon mobil, insa hai sa vedem care sunt beneficiile si aspectele negative ale telefonului mobil.

2. Avantajele telefonului mobil:

Telefoanele mobile iti ofera o optiune pe care o poti utiliza atunci cand ai nevoie de ajutor.

Inainte de raspandirea in masa a telefoanelor mobile, singura cale prin care puteai apela la serviciile de urgenta era de la un telefon fix sau un telefon auto.

In prezent, orice telefon mobil poate apela linia de urgenta fara a fi nevoie sa deblochezi dispozitivul.

Stiai ca: 40% dintre propietarii de telefoane mobile spun ca acestea au contribuit la gestionarea unei situatii de urgenta!

Aceste dispozitive ne permit sa preluam rapid informatiile de care avem nevoie. Aceste dispozitive devenind camerele noastre foto, ceasurile de alarma si multe altele, toate intr-un singur pachet.

Pe langa cele doua avantaje ale telefoniei mobile, aceasta mai are cateva beneficii pe care iti propun sa le citesti in continuare.

Acest nivel de acces la informatii prin intermediul telefoanelor mobile, ne permite sa fim mai productivi, datorita faptului ca ne petrecem mai putin timp incercand sa ne reamintim ceva sau sa gasim anumite informatii prin diferite metode.

Un alt aspect pozitiv al telefoanelor mobile este reprezentat de capacitatea acestora de a ne scapa de plictiseala prin accesul care ni-l ofera la toate tipurile de continut disponibile pe Internet.

Multe smartphone-uri (denumirea actuala) dispun de suficienta memorie si spatiu de stocare pentru a pastra foarte multe aplicatii, jocuri, fotografii si continut video. 42% dintre propietarii unui smartphone au declarat ca isi folosesc dispozitiviul pentru alungarea plictiselii.

Dezvoltarea continua a tehnologiei utilizata de telefoanele mobile a facut posibila si partajarea de informatii in timp real, indiferent de tara sau orasul in care noi si persoana cu care comunicam ne aflam.

Avantajele telefonului is multe, insa mai important este modul in care fiecare dintre noi il utilizam in viata noastra de zi cu zi.

2. Dezavantajele telefonului mobil:

Chiar daca reusesc sa ne faca viata mai usoara, telefoanele mobile creeaza si o distragere semnificativa.

Foarte multi soferi utilizeaza telefonul mobil in timp ce conduc si cifrele accidentelor rutiere cauzate de acest dispozitiv dovedesc clar acest lucru la nivel international.

In acelasi timp, este important sa luam in calcul ca dezavantaj si faptul ca noile telefoane mobile pot fi foarte scumpe si de cele mai multe ori, acestea nu-si justifica pretul mare.

Ultimele modele de iPhone au preturi care depasesc si 2 mii de euro, astfel incat chiar si achizitionat pe baza de abonament, respectivul telefon iti va genera o datorie pe care trebuie sa o achiti lunar timp de 3 ani.

Utilizarea telefoanelor mobile creeaza niveluri mari de deseuri electronice. Un utilizator mediu de telefon mobil isi va inlocui smartphone-ul odata la 2 – 3 ani sau chiar odata la 12 luni.

Multe dintre componentele tehnologiei moderne sunt toxice pentru mediu si nimeni nu ia in considerare acest aspect atunci cand isi achizitioneaza telefoanele mobile.

De asemenea, aceste dispozitive magice is conectate de specialisti si cu problemele de sanatate sau irosirea resurselor financiare.

3. Concluzii despre telefonul mobil:

Avantajele si dezavantajele telefoanelor mobile ne arata a avea mai multe modalitati de a comunica cu altii poate fi o resursa excelenta. Putem apela sau trimite un mesaj text in orice moment din zi sau din noapte, sa accesam Internetul si chiar sa devoltam afaceri online cu ajutorul smartphone-ului din dotare.

Toate acestea fiind spuse, modul in care fiecare dintre noi utilizam telefoanele mobile in viata noastra conteaza atat pentru ca-i poate afecta pe cei din jur si chiar mediul inconjurator.

Daca este utilizat cu intelepciune, un telefon mobil poate fi unul dintre cele mai bune gadgeturi. Il poti utiliza pentru activitati profitabile sau doar pentru divertisment, alegerea este a ta!

Insa, nu te lasa descurajat de dezavantajele telefoanelor mobile si nu uita – achizitioneaza un telefon mobil (smartphone) pe care ti-l permiti sa-l cumperi de doua ori intr-o luna si fara nicio rata sau pe baza de abonament.

De mentionat: utilizarea telefonului mobil in mod responsabil ne revine noua, utilizatorilor.

Stoian Ciprian

Stoian Ciprian este Digital Marketing Specialist cu peste 8 ani experienta in online ca freelancer, blogger si specialist SEO.

In perioada 2017 – 2019, Ciprian a fost SEO Manager in Agentia re7consulting din Bucuresti.

Insa, din ianuarie 2020, Ciprian si-a inceput aventura in antreprenoriat prin lansarea unei agentii de marketing online – Agentia OneMedia X Group, al carui site este: omagency.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.