branding

De ce e important să creezi un brand din afacerea ta?

Să începi o afacere nu este chiar atât de greu, marea provocare este să o dezvolți și să îți faci cunoscute produsele pe piață. Trăim într-o lume în care imaginea contează enorm iar așteptările sunt din ce în ce mai ridicate.

Clienții pot alege dintr-o mare diversitate de produse, după criterii stabilite doar de ei, determinând vânzătorii să se întreacă în oferte și reduceri. Scopul fiecărui antreprenor este să își construiască o afacere de succes, care să-i aducă profit și apreciere pe piață, iar reușita lor depinde doar de percepția clienților.

Consumatorii reprezintă elementul cheie în procesul de vânzare și judecătorii produselor noastre. Prin urmare, tot ce trebuie să facem este să îi atragem, convingem și să-i fidelizăm. Clienții vor cumpăra beneficii, emoții și povești, toate acestea fiind parte din brandul unei firme.

Să îți transformi afacerea într-un brand este un proces îndelungat și provocator, dar necesar pentru obținerea succesului. Dacă nu ești convins cât de important este brandul pentru afacerea ta, venim în ajutorul tău cu câteva avantaje aduse de un brand bine construit:

  1. Apreciere pe piață. Clienții își vor aminti cu ușurință numele unui brand intens promovat. Stabilește o strategie bună de marketing gândită pentru clienții tăi țintă, promovează-te agresiv pe rețelele sociale sau pe alte canale și primul pas în realizarea unui brand este făcut. Piața poate fi ușor dominată de un brand care transmite un mesaj sincer, cu încărcătură emoțională, transparent și original. Clienții sunt atrași de promisiunile din spatele unui brand, de povestea transmisă și vor fi tentați să încerce acest pachet de emoții și beneficii.
  1. Încredere și fiabilitate. Un brand bine conturat în piață atrage un număr mai mare de clienți, prezentând credibilitate și siguranță. În această lume comercială, clienții vor alege calitatea și originalitatea garantate de renumele unei companii pe piață. Pentru consumatori, brandul este ca o recomandare sigură că produsul cumpărat este conform descrierilor atent detaliate și prezentate.
  1. Loialitate. Consumatorii au tendința să dezvolte atașamente și preferințe pentru brandurile care nu i-au dezamăgit și care au respectat standardele de calitate și autenticitate promise. Menține calitatea produselor tale, surprinde-ți clienții cu campanii și oferte atractive și te vei bucura de clienți mulțumiți și loiali brandului tău. Nu uita, brandul este percepția pieței asupra produselor tale și depinde doar de tine cum îți construiești imaginea în ochii clienților.
  1. Marketing eficient. Când produsul tău este deja cunoscut și apreciat pe piață, campaniile de marketing au o direcție mai clară și se mulează mai bine preferințelor cumpărătorilor. Acum știi ce are succes la public și ce nu prezintă interes, astfel încât îți poți dezvolta mai eficient campaniile de promovare și să economisești timp și bani. Pe site-ul OLX găsești un articol interesant și foarte detaliat, care te poate ajuta să crești notorietatea brandului tău.
  1. Devotamentul angajaților. Să îți transformi afacerea într-un brand este o muncă de echipă, care necesită originalitate, creativitate și dedicare. Implică în acest proiect cât mai mulți angajați ai companiei tale și te vei bucura de viziuni diferite, idei noi și de mai mult timp pentru sarcinile care îți revin ție. În acest mod angajații se vor simți apreciați și motivați să depună eforturi, așteptând răbdători rezultatele muncii lor. Punând bazele brandului, împreuna cu tine, se vor simți ca parte din afacere și îți vor sta alături necondiționat în această provocare.

Să creezi un brand din afacerea ta poate fi soluția pentru succesul mult așteptat. Folosește-ți toată energia și fă-te cunoscut pe piață. Nu mai pierde timpul și pune bazele unui brand de succes!

Stoian Ciprian

Stoian Ciprian este Digital Marketing Specialist cu peste 8 ani experienta in online ca freelancer, blogger si specialist SEO.

In perioada 2017 – 2019, Ciprian a fost SEO Manager in Agentia re7consulting din Bucuresti.

Insa, din ianuarie 2020, Ciprian si-a inceput aventura in antreprenoriat prin lansarea unei agentii de marketing online – Agentia OneMedia X Group, al carui site este: omagency.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *