Blog de vacante si calatorii

5 carti faine de citit in concediu

carti de vacanta interesante

Cauti carti faine de citit in concediu? Citeste in continuare si descopera top 7 cele mai bune carti de citit in vacanta!

Daca esti o persoana careia ii place sa citeasca constant carti interesante, vei dori sa ai in valiza ta de vacanta macar una din cele 7 carti recomandate de StoianCiprian.Blog si sunt sigur ca in viitor vei arunca un ochi si pe articole in care voi recomanda carti pe care oameni ca Warren Buffet sau Mark Zuckerberg considera ca ar trebui sa le citesti.

Insa, pana vor aparea acele articole, indiferent ca iti completezi lista de carti de vacanta sau cauti idei noi de carti faine de citit, arunca un ochi pe lista de mai jos.

Top 5 carti faine de citit in concediu:

1. ‘Homo Deus: A Brief History of Tomorrow’ de Yuval Noah Harari

carti faine de citit in concediu
carti faine de citit in concediu

Doresti sa-ti petreci timpul liber invatand despre lumea din jurul tau? Prima carte publicata de Yuval Noah Harari a oferit o scurta istorie a rasei umane, iar Homo Deus arunca o privire asupra a ceea ce urmeaza, explorand noile tehnologii transformatoare care vor contura societatea viitoare.

Vei afla ce se intampla cu locurile de munca umane cand masinile ne pot inlocui, cum se vor schimba credintele noastre despre moarte si viata de dupa viata atunci cand vom putea interactiona cu avatarul digital al unei persoane care nu mai este printre noi.

Atentie, Homo Deus nu ofera un raspuns clar si usor, Harari in schimb imbina futurismul cu filozofia pentru a te lasa cu intrebari care sa-ti provoace gandirea!

2. ‘Nine Perfect Strangers’ de Liane Moriarty

Liane Moriarty este cunoscuta pentru ca a scris – Big Little Lies, romanul care a inspirat drama HBO (si o mie de GIF-uri).

Cea mai recenta carte a sa, Nine Perfect Strangers, are loc pe parcursul a zece zile, intr-un refugiu cu numele Tranquillum House, un sanctuar fara tehnologie, supravegheat de un director care ia foarte in serios detoxifierea digitala.

Daca esti o persoana care s-a saturat de toata nebunia asta cu social media, digital shit si toate platformele sau aplicatiile care incearca sa ne atraga atentia si sa ne faca depedenti de tehnologie, s-ar putea sa-ti placa aceasta carte!

3. ‘Less’ de Andrew Sean Greer

Nu lasa acel sticker cu „Castigatorul Premiului Pulitzer” de pe coperta sa iti afecteze punctul de vedere.

Less este o comedie romantica placuta, care este perfecta pentru a o devora intr-un avion sau la plaja. Romanul are o structura serializata, care mentine povestea in miscare si intr-un ritm bun.

Fiecare sectiune este stabilita intr-o tara diferita, unde Less continua sa se regaseasca in circumstante din ce in ce mai jenante sau suprareale. Ceea ce face ca aceasta carte sa faca parte din aceasta lista de carti faine de citit.

4. ‘Becoming’ de Michelle Obama

Din toate cele 7 carti de vacanta aceasta mi se pare una dintre cele mai interesante si acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca este scrisa de o persoana destul de importanta.

De asemenea, aceasta carte a fost una dintre cele mai asteptate carti ale anului 2018. In aceasta carte, Michelle Obama incanta cititorul cu talentul ei la scris, indiferent ca citesti despre viata ei timpurie in Chicago sau despre vremea ei ca prima doamna neagra a Statelor Unite, poti fi sigur ca te afli in mainile unui povestitor extrem de capabil.

5. ‘Normal People’ de Sally Rooney

Aceasta carte este ultima in topul celor mai bune 5 carti de citit de citit in vacanta si m-am gandit ca merita sa intre in acest articol pentru ca prezinta o situatie cu care mi se intampla sa ma interesectez din cand in cand.

Connell si Marianne au crescut in acelasi oras mic, dar practic nu au nimic in comun. Si totusi, viata continua sa-i aduca impreuna in moduri neasteptate.

Mai multe informatii o sa afli din carte daca alegi sa o citesti si iti recomand sa faci acest lucru pentru ca astfel aceasta carte n-ar fi intrat in top 5 carti faine de citit in concediu.

Comment here