aplicatie cine iti viziteaza profilul de instagram

Vrei sa vezi cine iti viziteaza profilul de Instagram?

In prezent, Instagram nu are un sistem oficial de raportare care sa arate exact persoanele care iti viziteaza profilul de Instagram, postarile sau story-urile.

YouTube Stoian Ciprian
Aboneaza-te la canalul meu de YouTube pentru mai multe informatii despre Instagram!

Si nici nu cred ca Instagram va oferi aceasta informatie in viitor pentru ca exista riscul ca astfel de statistici sa fie putin intruzive in confidentialitatea oamenilor.

Inainte de a intra in articol, iti recomand un videoclip in care prezint cateva strategii organice care te pot ajuta sa atragi mai multi urmaritori pe Instagram in 2020:

Momentan, Instagram incearca sa pastreze un echilibru intre confidentialitatea utilizatorilor si libertatea de miscare a acestor in aplicatie si consider ca face o treaba cat de cat buna cu sectiunea de Insights – statistici Instagram, pentru profilele de tip business.

Profilurile de Instagram care sunt transformate in profil de tip business au accesa la statistici oferite de Instagram.

Aceste statistici te pot ajuta sa identifici cele mai populare zile si ore, in care activitatea pe profilul tau este mare si se recomanda sa postezi pentru a beneficia de atentia unui numar cat mai mare de oameni.

 1. Cine iti viziteaza Instagramul?
 2. Aplicatie Instagram sa vezi cine ti-a vizitat profilul?
 3. De ce este important sa atragi vizitatori catre profilul tau de Instagram?
 4. Trucuri pentru Instagram in 2020

Chiar daca nu poti vedea concret cine iti viziteaza profilul, Instagram ofera o serie de indicatori utili.

De asemenea, exista si aplicatii care spun ca-ti arata cine ti-a vizitat profilul de Instagram, dar nu recomand utilizarea acestora si iti voi prezenta in acest articol cateva motive pentru care sa nu le utilizezi.

1. Cine iti viziteaza Instagramul?

Singura modalitate de a vedea cine iti viziteaza profilul de Instagram este prin intermediul Story-urilor.

Daca ai un profil de Instagram public si postezi constant story-uri (Instagram Stories), poti vedea pentru fiecare story anumite statistici, dar mai ales persoanele care au vizualizat acele story-uri.

De asemenea, exista o teorie conform careia persoanele care apar primele in lista celor care iti vizualizeaza story-urile sunt persoanele care iti vizualizeaza cel mai des story-urile postate.

Insa, acest aspect ramane doar o teorie deoarece Instagram nu a negat si nici nu a confirmat acest lucru.

Desi este doar o speculatie si un fapt neconfirmat, exista o cantitate decenta de dovezi potrivit carora oamenii care iti vizualizeaza frecvent story-urile vor aparea in topul listei.

Cu toate acestea, daca nu-ti converstesti contul de Instagram intr-un cont de business, nu vei stii niciodata cu siguranta cine sunt oamenii care te urmaresc si alte statistici importante despre audienta profilului tau de Instagram.

2. Utilizarea unei aplicatii pentru a vedea cine iti viziteaza Instagramul

Exista foarte multe aplicatii, atat pentru iOS, cat si pentru Android sau PC care spun ca iti pot raspunde la intrebarea: “cine mi-a vizitat profilul de Instagram?”.

Insa, in calitatea mea de specialist in marketing online, trebui sa-ti atrag atentia asupra faptului ca utilizarea unor astfel de aplicatii poate avea efecte negative asupra profilului tau de Instagram.

Te intrebi ce aplicatie iti arata cine ti-a vizitat profilul de Instagram? Uite aici cateva:

 • Reports+ For Instagram,
 • Social Track,
 • Social Fans

Insa, nu-ti recomand sa le utilizezi din mai multe puncte de vedere, dar mai ales pentru ca, hai sa fim seriosi, nu trebuie sa stii exact cu nume, prenume si poza cine sunt oamenii care interactioneaza cu ceea ce postezi.

De asemenea, in ultimele 6 luni, Instagram a luat masuri impotriva acestui tip de aplicatii, in primul rand pentru a-si proteja utilizatorii si in al doilea rand pentru a proteja conturile de Instagram impotriva hackerilor si a persoanelor rau intentionate. De ce?

Simplu. Acest tip de aplicatii au nevoie de acces la contul tau pentru a colecta si analiza datele acestuia, ceea ce inseamna ca:

 1. au acces la parola contului si exista riscul sa-ti pierzi contul.
 2. au acces la toate datele contului tau si pot alege sa vanda mai departe acele date.
 3. au acces la datele celor care te urmaresc si ii pot targeta cu reclame pentru a ii convinge sa utilizeze si ei aplicatia, ceea ce inseamna ca si mai multe conturi (persoane) sunt expuse posibilitatii de a le fi furate datele personale.

De asemenea, majoritatea recenziilor si stirilor din online spun ca niciuna dintre aceste aplicatii nu este fiabila, sunt sanse mari ca mare parte dintre aceste aplicatii sa nu functioneze asa cum sunt promovate si sa fie utilizate de creatorii lor doar pentru a colecta conturi de Instagram sau date pe care le pot vinde.

Ceea ce inseamna ca nu poti vedea cine ti-a vizitat profilul de Instagram si nici nu ar trebui sa-ti bati capul cu aceasta informatie, doar pentru a risca sa-ti pierzi contul sau sa oferi acces acestor aplicatii la date care le pot produce multi bani.

In schimb, ar trebui sa te axezi pe intelegerea statisticilor oferite deja de Instagram in sectiunea de Insights si sa intelegi ca cel mai important nu este cine ti-a vizitat profilul, ci cum faci cat mai multi oameni sa-l viziteze. De ce?

Simplu. Pana acum ceva timp, like-urile erau cel mai important aspect de engagement in Instagram.

Insa, Instagram a decis sa ascunda like-urile postarilor, ceea ce a facut ca atentia sa se mute catre sectiunea de comentarii, catre numarul celor care iti viziteaza profilul si catre sectiunea de save (salvari obtinute la postari).

3. De ce este important sa atragi vizitatori catre profilul tau de Instagram?

Sa atragi vizitatori catre profilul tau de Instagram, inseamna sa reusesti sa-ti fidelizezi audienta actuala, dar mai ales sa reusesti sa fii descoperit de o audienta noua prin intermediul EXPLORE, HASHTAGS, LOCATIONS sau prin intermediul colaborarilor cu influenceri.

Este important sa-ti fidelizezi audienta actuala pentru ca ei sunt principalul tau motor de crestere prin faptul ca te pot ajuta cu distribuirea continutului pe care il postezi.

Este important sa apari in Explore, Hashtag-uri, Locations sau pe feed-ul / story-urile altor influenceri pentru a atrage atentia unei mase noi de oameni relevanti pentru continutul postat de tine.

Cele doua aspecte mentionate anterior reprezinta canalele principale prin care in timp contul tau de Instagram va atinge o audienta din ce in ce mai mare si iti va oferi rezultate din ce in ce mai bune.

Concluzii:

Daca esti unul dintre acei oameni foarte curiosi, pregateste-te pentru o dezamagire. Din pacate, Instagram nu te lasa sa vezi cine iti viziteaza profilul.

Inca, nu are o functionalitate in aplicatie pentru a urmari vizitatorii profilului tau.

In cazul in care ai un cont de business, poti vedea numarul de vizitatori pe care i-ai avut in ultimele 7 zile sau cati oameni au vazut postarile tale in feed-ul lor. Dar cand vine vorba de numele acestora, raspunsul este clar NU.

Ai intrebari despre Instagram (click si citeste articolul) sau ai nevoie de ajutor pentru promovarea afacerii tale prin intermediul Instagram?

Astept intrebarile tale in sectiunea de comentarii sau intr-un mesaj privat (DM) pe profilul meu de Instagram – @StoianCiprian.

Stoian Ciprian

Stoian Ciprian este Digital Marketing Specialist cu peste 8 ani experienta in online ca freelancer, blogger si specialist SEO.

In perioada 2017 – 2019, Ciprian a fost SEO Manager in Agentia re7consulting din Bucuresti.

Insa, din ianuarie 2020, Ciprian si-a inceput aventura in antreprenoriat prin lansarea unei agentii de marketing online – Agentia OneMedia X Group, al carui site este: omagency.ro!

1 comentariu

 1. Foarte interesant si util acest articol! Multumesc pentru informatii! Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *