CodeFWD by Facebook – un program gratuit de educatie online

CodeFWD by Facebook – un program gratuit de educatie online

Facebook incearca sa inspire studentii sa urmeze cursuri online de programare pe calculator prin intermediul CodeFWD by Facebook.

CodeFWD este un program gratuit de educatie online, realizat in parteneriat cu Sphero, pentru a mari numarul studentilor de sex feminin care studiaza stiinta calculatoarelor. Acest program este dezvoltat pentru piata din U.S si conceput pentru vorbitorii de limba engleza si spaniola. Programul este unul in trei etape, care va incepe cu elevii de clasa a IV-a si a VII-a.

Cele trei etape ale cursului sunt: „i do”, „we do” si „you do”. Concret in prima etapa, profesorii vor invata cum sa introduca elevilor elementele de baza ale programarii pe calculator. In a doua etapa, profesorii si studentii vor invata impreuna. Urmand ca in ultima etapa, elevii sa puna in practica noile abilitati.

Dupa finalizarea acestor trei etape, profesorii care doresc sa-si dezvolte in continuare abilitatile de codare, au posibilitatea de a aplica pentru a castiga un set gratuit de roboti programabili din partea companiei Sphero.

Pentru a afla mai multe, viziteaza site-ul CodeFWD de Facebook.