Avand in vedere cresterea continua a social media, a influencerilor si modificarile facute de Facebook sau Google la algoritmi utilizati, continutul de calitate si creativitatea au ajuns sa joace un rol semnificativ in activitatile de marketing online intreprinse de branduri.

Cu toate acestea, nu este un secret ca pentru un brand, generarea de continut calitativ este consumatoare de timp si resurse, ceea ce transforma marketingul prin continut in online intr-un mijloc de comunicare relativ costisitor.

Din fericire, competitiile de blogging se bazeaza pe continutul generat de alte persoane (bloggeri / influenceri) si pot ajuta companiile sa se promoveze prin continut orginal intr-un mod distractiv, dar si benefic atat pentru bloggeri si cititorii lor, cat si pentru companii.

O astfel de competie de blogging este si Superblog, care a ajuns la cea de-a 17 editie in doar 10 ani de activitate pe piata din Romania. Care sunt avantajele unei astfel de competitii / campanii pentru bloggerii participanti?

Esti un blogger dornic sa-ti explorezi granitele si sa-ti extinzi orizonturile? Ai abilitati pe care doresti sa le prezinti brandurilor si companiilor cu bugete de marketing? SuperBlog este competitia care iti ofera o multitudine de oportunitati pentru blogul si brandul tau personal. Aceasta este competitia in care iti poti demonstra talentul sau poti bune bazele unei fundatii care te va ajuta pe termen lung sa atragi beneficii mult mai mari.

1. Iti arati talentul in blogging

Multi bloggeri considera ca este dificil sa-ti exprimi talentul cand trebuie sa respecti un anumit brief. Insa, tocmai aceasta este partea cea mai interesanta atunci cand participi intr-o astfel de campanie cu bloggeri. Te provoci pe tine sa respecti brieful fiecarei teme din competitie si in acelasi timp trebuie sa ti cont ca esti intr-o intrecere constanta cu ceilalti participanti.

Participand la o campanie pentru bloggeri sponsorizata de mai multe companii este o oportunitate de a iti arata talentul si de a-ti aplica abilitatile de creator de continut.

La randul lor, recompensele unei astfel de competitii, nu sunt deloc de ignorat. De exemplu, in cadrul Superblog, valoarea totala a premiilor alocate pentru aceasta editie depaseste suma de 25.000 lei (RON).

Primii clasati la finalul campaniei vor primi premii cash:

  • Locul 1 – 3000 lei
  • Locul 2 – 2000 lei
  • Locul 3 – 1000 lei

2. Intri in contact cu branduri de top

Competitiile pot fi, de asemenea, o modalitate excelenta de a intra in atentia unor branduri recunoscute in Romania, precum: AIA ProiectAnswear.ro, Christian TourCertificat-rapid.roColop, Domaz, eHalate, Exact Travel Club, Exclusiv OEM, Expressoft Technology, Extreme TravelHurom RomaniaInterComFilmRoyal Boutique Hotel, Sano Romania, Școala de BaniVacanțe Speciale, Vindem-Ieftin.ro.

De asemenea, daca esti suficient de bun pentru a rezista pana la finala, exista posibilitatea sa ai sansa de a discuta cu oameni din conducerea companiilor respective si de a ii impresiona prin determinarea si pasiunea ta.

3. Iti provoci creativitatea

Evident, nu toti cei care intra in competie vor castiga. Cu toate acestea, chiar daca nu primesti niciunul dintre premii, poti totusi beneficia de ocazia de a iti provoca creativitatea si stilul alert de scris pe care va trebui sa-l susti in cadrul competitiei.

Vei invata lucruri noi si vei dezvolta noi abilitati – si chiar daca nu castigi premiile puse la bataie, vei putea in continuare sa vorbesti despre alte tipuri de castiguri, precum: vizibilitate si continut creativ sau multe altele.

Cel mai important aspect de care trebuie sa ti cont este faptul ca traseul tau in competie reprezinta un proces, nu un punct final. Orice succes (sau esec) reprezinta doar o alta piatra in fundatia ta de blogger. Deci, indiferent de rezultatul pe care il vei obtine, concentreaza-te asupra beneficiilor personale si asupra modului in care vei continua sa te dezvolti.

4. Iti testezi ideile

In cele din urma, participarea in astfel de campanii pentru bloggeri iti va permite sa-ti testezi ideile pentru a vedea cat de viabile sunt si in cadrul fiecarei probe vei beneficia de un feedback pe baza de punctaj de la 0 la 100.

O astfel de competitie iti ofera o experienta pozitiva si stimulatoare.

Asadar, esti gata pentru o competitie galactica? ? Intra ai tu in constelatia SuperBlog!  La 1 octombrie se lanseaza prima proba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *