stoian ciprian consultant de marketing bucuresti

Cum se lucreaza cu un consultant de marketing?

Atunci cand o companie are nevoie sa externalizeze eforturile de marketing, majoritatea apeleaza la un consultant de marketing.

Un consultant de marketing este un consilier extern care lucreaza cu companii pentru a crea si implementa strategii de marketing eficiente.

Un consultant ajuta la crearea unui plan de marketing detaliat, la determinarea mesajului de marketing al unei afaceri si la identificarea mixului de marketing adecvat pentru livrarea mesajului catre piata tinta.

Majoritatea consultantilor sunt implicati in implementarea strategiei de marketing si adesea ajuta la monitorizarea rezultatelor.

Cand angajezi un consultant de marketing?

Atat afacerile mici, fara o echipa dedicata de marketing, cat si companiile mari cu un departament de marketing dedicat pot folosi sfaturile unui consultant de marketing.

Chiar si ca antreprenor la inceput de drum poti apela la serviciile oferite de un consultant de marketing.

Angajarea unui consultant de marketing poate:

  • Furniza skill-uri specializate si expertiza care-i lipseste companiei.
  • Sa ofere un punct de vedere din extern cu privire la provocarile din interiorul firmei.
  • Sa livreze o noua perspectiva asupra clientilor sau strategiilor de marketing.

Ce skill-uri ar trebui sa aiba consultantii de marketing?

Consultantii de marketing au nevoie de un mix de abilitati tehnice si soft pentru a lucra eficient cu clientii lor. Acesti consultanti sunt calificati in marketing, afaceri, comunicare si psihologie.

Multi se vor specializa si in alte domenii ale procesului de marketing, cum ar fi:

  • Copywriting
  • Relatii Publice
  • Social Media

Daca afacerea ta are in vedere angajarea sau colaborarea cu un consultant de marketing, cauta pe cineva care poate arata atat gandire creativa, cat si analiza practica, bazata pe rezultate.

Ce contine un pachet de consultanta in marketing?

Pachetul de consultanta oferit trebuie intotdeauna sa fie centrat pe problema clientului si acesta va contine in mod obligatoriu:

  • micro-audit de marketing
  • elaborarea unui plan de marketing si vanzari personalizat
  • programele de implementare
  • monitorizare constanta si raportare lunara prin telefon sau email

Investitia pe care va trebui sa o faci intr-un pachet de consultanta de marketing poate sa difere de la un consultant de marketing la altul, in functie de situatia concreta pe care trebuie sa o rezolve si livrabilele promise.

In cazul in care compania doreste externalizarea serviciilor de marketing, colaborarea cu o agentie de marketing online sau cu un consultant poate fi un proces de consultanta pe baza de abonament lunar, cu o investitie estimata pe baza volumului de lucru aferent proiectului.

Consultantii de marketing colaboreaza strans cu clientii pentru a putea creste vizibilitatea brandului sau pentru promovarea unui singur produs sau serviciu.

Indiferent ca doresti sa angajezi un consultant de marketing sau sa colaborezi cu o agentie, elementele esentiale pentru o relatie de succes intre consultant si afacerea cu care lucreaza sunt: flexibilitatea, colaborarea si gandirea creativa.

Stoian Ciprian

Stoian Ciprian este Digital Marketing Specialist cu peste 8 ani experienta in online ca freelancer, blogger si specialist SEO.

In perioada 2017 – 2019, Ciprian a fost SEO Manager in Agentia re7consulting din Bucuresti.

Insa, din ianuarie 2020, Ciprian si-a inceput aventura in antreprenoriat prin lansarea unei agentii de marketing online – Agentia OneMedia X Group, al carui site este: omagency.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *