Vrei mai mult control asupra banilor? Bineinteles ca da. Toti vrem asta si toti cautam sa atingem o disciplina financiara care sa ne faca fericiti.

In acest articol vei gasi 4 moduri care te vor ajuta sa fii fericit prin intermediul educatiei financiare. Insa, sa incepem cu primul pas, si anume: ce este disciplina financiara?

Pe scurt, inseamna sa controlezi modul in care iti cheltuiesti banii si sa ai anumite obiective financiare pe termen lung pe care le poti atinge doar prin intermediul educatiei financiare!

Iata 4 moduri in care disciplina financiara te ajuta sa fii fericit:

1. Teama de a ajunge fara adapost pentru tine si familia ta.

Unele persoane sunt conduse in viata de teama, ceea ce este un mod oribil de a-ti trai viata. Daca teama de a nu ramane fara adapost este modul in care consideri ca poti atine o disciplina financiara care sa te faca fericit, atunci de ce sa nu faci asta?

Aceasta teama te poate mentine motivat in fiecare zi. Insa, in acelasi timp nu treebuie sa scoti din context faptul ca vrei sa fii fericit.

Daca doresti sa ai independenta financiara, atunci ar trebui sa ai aceasta teama undeva in viata ta. Cu toate acestea, trebuie sa privesti aceasta teama ca pe un lucru pozitiv. Acesta este scopul principal al acestui mod de a fi fericit prin intermediul disciplinei financiare pe care o vei obtine in timp!

Faptul ca vei avea aceasta teama, te va ajuta sa fii fericit atunci cand vei ajunge sa fii sigur de viitorul tau si al familiei tale.

2. Stabileste un scop pentru banii pe care ii cheltui si un scop pentru banii pe care vrei sa-i economisesti.

Fiecare suma de bani pe care o cheltuiesti sau o economisesti ar trebui sa aiba un scop. Cu cat devi mai atent la acest aspect, cu atat vei fi mai disciplinat financiar.

A avea un scop pentru banii tai este sinonim cu faptul ca ai un obiectiv pentru acei bani. Cand ai acel obiectiv bine setat si plantat in capul tau, vei avea mai multa disciplina cand vine vorba de banii tai.

Care sunt intentiile tale? Scrie-le si revizuieste-le in fiecare zi. Te va ajuta sa ramai pe drumul tau catre independenta financiara!

3. Enerveaza-te din cauza situatiei actuale.

Cred ca unul dintre cele mai bune moduri de a ajunge sa ai o educatie financiara care sa te faca fericit pe termen lung, consta in a te enerva din cauza situatiei actuale. Esti nemultumit de modul in care iti administrezi banii in prezent?

Trebuie sa fii asa de suparat pe acest lucru incat sa simti ca trebuie sa faci ceva in legatura cu asta, indiferent de ce iti iese in cale. Implicarea emotiilor este un lucru bun pe care il poti face in procesul tau spre fericire, daca chiar vrei sa te schimbi.

4. Participa la Scoala de Bani.

Cum, nu ai auzit inca despre Scoala de Bani?  Cu siguranta ai auzit pana acum de BCR. Daca nu stiai, oamenii simpatici de acolo s-au gandit ca statisticile europene, care ne plaseaza pe ultimul loc la nivel de educatie financiara din UE, demonstreaza necesitatea unor cursuri despre cum sa-ti administrezi cat mai eficient bugetul personal.

Asa ca al patrulea mod in care disciplina financiara te ajuta sa fii fericit este sa participi la unul din aceste cursuri organizate de BCR sub numele – Scoala de Bani.

Analizand la nivel macro, Scoala de bani by BCR, nu este doar un curs de educatie financiara. Proiectul celor de la BCR a devenit cel mai extins program de educatie financiara din Romania, lucru care nu poate decat sa ma incante!

Tu ce parere ai? Esti pregatit sa acorzi o sansa expertilor BCR care au fost special pregatiti pentru acest proiect?

__________

Disclaimer:

* Sursa fotografiei este site-ul ScoaladeBani.ro si acest articol a fost scris pentru participarea in cadrul competitiei SuperBlog 2018.

5 thoughts on “4 moduri in care disciplina financiara te ajuta sa fii fericit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *