Cum iti convingi seful sa te trimita la un eveniment de content marketing?

Cum iti convingi seful sa te trimita la un eveniment de content marketing?

Te intereseaza sa participi la un eveniment de networking, o conferinta sau un training, dar nu esti sigur cum sa-ti convingi seful sa-ti finanteze participarea? Ai ajuns la locul potrivit!

Iata cativa pasi simpli pe care ii poti face pentru a iti imbunatati sansele de a iti convinge seful sa te trimita la cel mai important eveniment de content marketing din România – WeContent Conference:

Pasul 1: Analizeaza agenda evenimentului si speakerii

Inainte de a discuta conferinta cu seful tau, vei dori sa fii sigur ca ai explorat temeinic ordinea de zi a conferintei si activitatea speakerilor.

Acest lucru te va ajuta sa stii ce sesiuni se aliniaza cel mai bine obiectivelor si aspiratiilor organizatiei pentru care lucrezi. Intreaba-te: care sunt obiectivele noastre pe termen scurt si pe termen lung?

Si alege acele evenimente, conferinte sau sesiuni care ar putea contribui la atingerea acelor obiective.

Pasul 2: Realizeaza un exemplu de agenda cu lista speakerilor si a sesiunilor

Iata un exemplu aplicat pe evenimentul WeContent la care voi participa pe 1 noiembrie 2018:

Ai putea spune ceva de genul „Participarea la evenimentul WeContent si asimilarea informatiilor prezentate de speakeri, se aliniaza cu obiectivul departamentului nostru de content. In calitate de participant la acest eveniment, ma voi angaja in sesiuni de networking cu ceilalti participanti si voi adresa intrebari relevante pentru speakeri in cadrul sesiunilor de Q&A.”

In acelasi timp, iti recomand sa te gandesti si la speakerii cu care vrei sa intri in contact sau sa stai de vorba in cadrul conferintei. Realizeaza o lista cu minim 5 speakeri care consideri ca au cele mai relevante cunostinte de impartasit si poti dezvolta intrebari pentru fiecare. De asemenea, poti folosi aceasta lista de speakeri si intrebari ca pe un alt instrument care te poate ajuta sa dovedesti importanta conferintei si faptul ca esti pregatit sa profiti la maximum de ea.

Recomand:  Influencer Marketing: 5 motive pentru care este important intr-o afacere

De exemplu, WeContent, este cea mai mare conferinta de content marketing realizata vreodata in Romania, va avea loc pe 01 noiembrie 2018 la Movieplex din cadrul Plaza Mall si va reuni speakeri de top din tara si din UK.

Evenimentul se adreseaza specialistilor din domeniul marketingului, comunicarii si PR-ului, celor care creaza continut – copywriteri si content writeri, vloggerilor, bloggerilor, dar si antreprenorilor interesati sa-si eficientizeze eforturile de vanzari.

Speakerii din cadrul conferintei sunt experti premiati si recunoscuti pentru realizarile lor in domeniu. Printre acestia se numara: Jon Burkhart – Fondator al TBC Global, Jon Mowat – Managing Director al Hurricane Media, Sonja Jefferson – Content Marketing consultant and trainer la Valuable Content, Laurentiu Dumitrescu – Managing Partner la Digital Star si Alex Dona – Managing Partner la Times New Roman.

Pasul 3: Descrie primele trei motive pentru care vrei sa participi

Va trebui sa-i explici sefului tau, cat mai succint posibil, motivele pentru care aceasta conferinta este unica si de ce merita sa participi. De exemplu, poate lucrezi intr-o organizatie care nu are un departament intern de content si care doreste sa realizeze acel departament sau sa externalizeze catre mai multi colaboratori sau freelanceri.

Iata cateva exemple interesante prin care iti poti justifica participarea la o conferinta cum este WeContent:

1. Vei castiga abilitati practice si vei invata metode dovedite pentru imbunatatirea performantei unei organizatii prin intermediul marketingului prin continut. Participarea la conferinta iti va oferi abilitati, cunostinte si metode pentru a pune in miscare strategia de continut a organizatiei pentru care lucrezi.
2. Vei invata din experienta speakerilor, ceea ce inseamna ca vei economisi timp si bani incercand sa afli ce functioneaza si ce nu. Multe organizatii pierd timp si bani trecand printr-o multime de incercari si erori inainte de a descoperi formula care produce rezultate. O conferinta buna iti va provoca modul actual de gandire asupra continutului din mediul online, dar iti va oferi, de asemenea, si sfaturi pe care le poti aplica imediat.
3. Orice eveniment sau conferinta de tipul WeContent reprezinta o oportunitate enorma de networking pe care nu o poti pierde. Vei avea ocazia sa interactionezi cu lideri din domeniu, de a invata din provocarile si succesele celor din jur si de a crea conexiuni durabile.

Recomand:  Instacamp - cum a fost la prima editie a evenimentului

Si toate aceste trei puncte se regasesc pe site-ul de prezentare al fiecarei conferinte, daca stai sa le analizezi si sa vezi cum le poti exploata la maximum. De exemplu, invitatii si agenda evenimentului WeContent 2018 vor acoperi aspecte diverse ale marketingului prin continut, de la cum sa formulezi o strategie de succes, la diferite canale de promovare, optimizarea SEO, tendinte si tehnologii, storytelling si cum sa iesi din conventional.

Conferinta va fi urmata pe 2 noiembrie de o noua zi cu workshop-uri sustinute de doi traineri britanici cu know-how exceptional. Evenimentul WeContent este organizat de Upgrader Events. Pentru mai multe detalii legate de speakeri, agenda si workshop-uri, precum si pentru inscriere, accesati site-ul WeContent. Pana pe 25 septembrie, biletele pot fi achizitionate la un pret redus.

Evenimentul este sustinut de catre Secom, Nespresso, 441 Design Studio, Gateway VR, Amelie Photobooth, Studio Colors, iTrad, Felie de mar si Andei Zafiu Photography.

Sper ca ai gasit aceste recomandari utile si daca ai alte recomandari pe acest subiect, le poti posta in sectiunea de comentarii pentru ceilalti cititori ai acestui articol. Multumesc anticipat!