Daca scopul nostru in viata ar fi sa cautam modalitati noi de a privi tot ceea ce este in jurul nostru si de a gasi noi metode prin care sa evoluam din punct de vedere al unicitatii, tu cum ai face asta?

Insa, inainte de a va spune raspunsul meu la intrebarea anterioara, consider ca este necesar sa creez un context in jurul termenului de unicitate si cum vad eu lucrurile in contextul acestui articol.

Unicitatea este considerata insusirea de a fi unic. In timp ce, a fi unic inseamna ca esti unul singur in felul tau de a fi si nu poti fi asemanat sau comparat cu nimic. Insa, cat de unici putem sa fim in contextul in care consideram ca singurul lucru care defineste omul este codul genetic?

Am putea spune ca traim intr-un cerc vicios, mai ales tinand cont de faptul ca recent s-a descoperit ca mediul in care un om traieste si lucrurile care il inconjoara influenteaza codul genetic uman, care, desigur, defineste omul.

Ceea ce inseamna ca privind evolutia unicitatii dintr-un unghi totalmente traznit, trebuie sa luam in considerare faptul ca omul este modelat de lucrurile pe care le creeaza.

Si daca luam in considerare acest fapt, putem intelege mai bine de ce exista oameni care isi achizitioneaza mobila la comanda sau tapet la comanda pentru propria casa. De asemenea, putem intelege de ce strategiile de marketing sunt gandite, dezvoltate si implementate pentru a parea personalizate si a realiza o conexiune directa cu tine, potentialul client.

Acestea fiind spuse, nevoia de a ne simti unici, de a detine lucruri unicate si de a realiza ceva unic este motorul tuturor actiunilor pe care omul le-a intreprins de cand a aparut pe aceasta planeta!

Nevoia mentionata anterior este cea care a condus la aparitita serviciilor de personalizare, de la grafica la gravura.

Prima etapa de personalizare poate fi considerata partea grafica, care consta in aspectul vizual al hainelor pe care le purtam zilnic. Ceea ce poate fi observat in piata sub forma de produse personalizate: tricouri, cani, perne, etc. Acestea fiind achizitionate in principal de persoanele care vor sa ofere un cadou personalizat.

Urmarind in continuare evolutia unicitatii, in acest context, gravura poate fi considerata ca urmatorul nivel al modalitatilor care ne ajuta sa ne simtim unici intr-un fel sau altul.

La acest aspect s-au gandit si cei de la Colop Romania, care au realizat ca societatea actuala pune accentul tot mai mult pe personalizare si au decis sa acopere necesitatile tuturor productiilor publicitare prin comercializarea gamei complete de gravatoare laser de la Bodor.

Insa, cum contribuie acest lucru la evolutia unicitatii de la grafica la gravura?

In prezent, tehnologia existenta ne permite sa gravam cu laser pe aproape orice material, indiferent de scopul final. Ceea ce ofera un nivel semnificativ de posibilitati de personalizare, diferentiere si implicit unicitate la nivel de aspect vizual.

Imagineaza-ti ca ai avea la dispozitie unul dintre cele mai bune gravatoare laser de pe piata si l-ai putea folosi pentru a personaliza orice. Tu ce ai grava si in ce scop?

Aceasta este provocarea lansata de compania Colop pentru cei peste 160 de bloggeri participanti ai competitiei SuperBlog si fiind unul dintre acei bloggeri, am sa raspund in randurile urmatoare.

Insa, inainte de a face acest lucru, putin context: am fost atras din start de aceasta provocare a celor de la Colop, in primul rand pentru modul in care au pus problema („tu ce ai face?”) si in al doilea rand pentru ca bloggerul care se va clasa pe locul 1 va castiga un aparat foto DSLR Canon EOS 4000D (lucru pe care nu l-am putut ignora).

Acestea fiind spuse, sa trecem la gravat.

Gravatorul BML-FC este un marcator de tip fiber laser pentru metale.Fiind o persoana care alege anumite lucruri din punct de vedere vizual, m-am decis sa fac asta si cu modelul BML-FC – un gravator de tip fiber laser pentru metale. De ce am ales acest model?

Alegere foarte subiectiva, datorita faptului ca-mi place foarte mult cum arata in comparatie cu celelalte 7 modele Bodor.

Ce as grava cu marcatorul Bodor BML-FC?

Desi in research-ul initial pentru acest articol nu aveam nicio idee despre ce as vrea sa gravez, cel mai probabil pentru ca daca aveam deja ceva de gravat, acel lucru era deja realizat.
Insa, in timp ce scriam aceste randuri si ma gandeam la premiul mentionat anterior mi-au venit cateva idei as zice – „out of the box”, asa ca hai sa vedem care sunt acelea:

1. Gravarea semnaturii personale pe aparatul foto DSLR oferit ca premiu.

Da, vorbesc serios. Nu stiu daca este posibil acest lucru, dar daca este posibil si as castiga respectivul aparat, sunt 100% sigur ca voi apela la Colop pentru personalizarea lui prin gravarea semnaturii mele.

De ce as face asta? In primul rand pentru a imi aminti mereu ca acel aparat a fost castigat de mine cu un articol in cadrul unei competitii pentru bloggeri si apoi, pentru a fi primul sau chiar singurul din Romania cu aparatul foto personalizat prin gravare!

2. Gravarea unor certificate SSL.

Daca as fi o firma de gazduire sau as comercializa certificate SSL, m-as gandi serios sa fac un research cu companii din Romania care nu au certificat SSL pe site-ul corporate si as grava pe o placuta metalica simbolul unui certificat SSL (unui site securizat).

De ce as face asta? Pentru a trimite respectivele placute catre departamentele de marketing ale companiilor respective si a le oferi informatii despre aceste certificate, impreuna cu un discount de 50% daca achizitioneaza un certificat SSL premium pentru minimum 2 ani.

Concluzii:

Sunt sigur ca indiferent de domeniul de activitate, orice afacere poate beneficia de pe urma serviciilor de gravare, in scopuri de marketing si de generare de noi clienti. Tu cum evoluezi unicitatea afacerii tale de la grafica la gravura?

__________

Disclaimer:

* Sursa fotografiei este site-ul Bodor si acest articol a fost scris pentru participarea in cadrul competitiei SuperBlog 2018.

2 thoughts on “Evolutia unicitatii – de la grafica la gravura”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *