Google Portals – un concept nou pentru designul site-urilor pe mobil

Google Portals – un concept nou pentru designul site-urilor pe mobil

O echipa de angajati ai companiei Google a descoperit in liniste un nou concept ambitios de design pentru versiunea de mobil a site-urilor, numit „Google Portals”, care promite sa revolutioneze modul in care Chrome pentru Android va functiona.

Google Portals este conceput pentru a afisa un site in interiorul altui website. Aceasta vizualizare poate fi extinsa pentru a prelua intreaga dimensiune a filei de browser.

In foarte multe privinte, acest lucru nu este diferit de orice alt link de pe web. Diferenta consta in faptul ca al doilea site este preincarcat si, cand este „activat”, acesta se va anima si va oferi o experienta mai rapida pentru utilizator.

Pentru a intelege mai bine cum arata si functioneaza acest lucru, Kenji Baheux – Google Chrome Product Manager, a prezentat in cateva imagini acest concept nou de webdesign:
google portals webdesign

De exemplu, Google Portals poate fi utilzat atunci cand publici un articol despre un subiect si trimiti un link catre cineva care a scris deja pe subiectul respectiv. In loc sa introduci acel link catre articolul persoanei respective, poti folosi Google Portals pentru a afisa o previzualizare a articolului respectiv.

Daca cititorii tai vor dori sa citeasca articolul celeilalte persoane, articolul respectiv este deja preincarcat si gata sa se deschida instantaneu si fara probleme.

Un alt exemplu, un agregator de stiri cum este Google News, afisand o stire din surse si perspective diferite intr-un singur tab din browser. Google News ar putea sa comute instantaneu intre „portalurile” preincarcate.

Este prea devreme sa stim daca acest concept va reusi sau nu sa functioneze pe Chrome si mai ales sa fie implementat de celelalte browsere majore. Cu toate acestea, daca Google Portals va capta atentia utilizatorilor browserului Google Chrome, Mozzilla si co. nu vor avea de ales decat sa ofere suportul necesar.

Recomand:  Cum sta Romania in Social Media - Ianuarie 2018?

In unele privinte, Google Portals pare ca aduce cateva experiente web foarte faine, dar, de asemenea, ezit sa imbratisez acest „concept” imediat. Un lucru care ar trebui sa fie intotdeauna luat in considerare cu toate aceste actualizari prezentate de Google, si anume: „Cum poate aceasta inovatie sa fie utilizata pentru publicitate?”.

Cealalta preocupare pe care o am este legata de consumul datelor de internet pe mobil. Preincarcarea acestor portaluri in alte site-uri poate fi un lucru bun in tari bine conectate si fara limite de internet mobil, insa chiar si in prezent, exista tari in care utilizatorii incearca in mod activ sa conserve consumul de internet mobil,