increderea in sine stima de sine

Increderea in sine: 6 piloni pentru cresterea stimei de sine

Despre increderea in sine au mai scris multi altii prin online-ul romanesc, dar asta nu ma opreste sa scriu si eu.

Consider ca informatiile din acest articol te pot ajuta in dezvoltarea increderii in sine si in acelasi timp iti prezint 6 piloni care te pot ajuta atunci cand ai stima de sine scazuta!

Sa fim seriosi, lipsa increderii de sine este te poate pune in situatii dificile.

De asemenea, cresterea stimei de sine nu este deloc un lucru usor de facut si oricate articole, ghiduri, carti ai citi si oricati specialisti ai consulta, la fel de multe puncte de vedere vei gasi.

Increderea in sine poate fi invatata si dezvoltata. Insa, consider ca principala problema provine din faptul ca uneori, oamenii confunda increderea in sine cu aroganta.

1. Increderea in sine vine din interior. Oamenii increzatori se simt bine ei cu ei insisi (in sufletul lor), indiferent de perceptia exterioara!

O persoana cu adevarat increzatoare in fortele proprii nu va simti niciodata nevoia sa se bata cu pumnii in piept si sa se comporte ca un macho.

Citeste si: Cum definesti succesul in viata?

2. Increderea in sine provine din competenta. Daca nu ai o directie clara, nu ai skill-uri si pasiuni sau daca simti ca nu esti bun de nimic, cel mai probabil vei avea stima de sine scazuta!

Important esta sa intelegi ca atunci cand vei dezvolta abilitati, competente si vei stii ca esti bun in ceea ce faci, atunci vei incepe cu adevara sa-ti dezvolti increderea in tine!

Daca te apuci sa faci ceva la care chiar te pricepi, oamenii din jur vor observa si iti vor spune cat de bine te pricepi. Increderea ta va creste si va creste cu cat realizezi ca te pricepi foarte bine la ceea ce faci.

3. Conteaza de cine esti incojurat. Gandeste-te la oamenii din jurul tau. Prieteni, familie, colegi – cati dintre ei au cu adevarat incredere in ei si in fortele lor?

Daca nu ai modele ferme care sa afiseze incredere reala si interioara in sine, cel mai probabil vei avea stima de sine scazuta!

Citeste si: 3 semne ca vei deveni bogat

4. Increderea se construieste caramida cu caramida!

Cand am vorbit pentru prima data in viata mea in fata unui public, nu aveam incredere suficienta in mine. Eram nervos, agitat, palid si tremuram, norocul meu a fost ca aveam de vorbit foarte putin.

Dar nu am renuntat. Am continuat sa exersez si mi-am imbunatatit putin skill-urile de vorbit in public.

Ceea ce m-a ajutat sa ofer servicii de consultanta in marketingul online, sa tin cursuri de SEO si multe alte activitati faine.

De la un esec la altul, de la o critica la alta, important e sa ai empatie, sa fii umil si sa intelegi ca nimeni nu este perfect, toti putem fi mai buni si mai buni.

De aceea, recomand sa-ti cresti stima de sine caramida cu caramida!

5. Rezistenta iti creste stima de sine!

Cu cat esti capabil sa rezisti mai mult si sa incasezi mai multe “infrangeri”, cu atat ai sanse mai mari sa fii mai increzator in tine.

Important este sa inveti sa te recuperezi dupa fiecare moment dificil.

6. Increderea in sine are intotdeauna nevoie de o fundatie!

Increderea de sine, lipsa increderii in sine, dezvoltarea increderii in sine, cresterea stimei de sine si lipsa de incredere in sine nu reprezinta iluzii.

Iti vei creste increderea in fortele proprii daca esti bun in ceea ce faci si daca faci ceva de care esti mandru cu adevarat.

Primul lucru care te va ajuta sa-ti recastigi increderea in tine este sa fii martor la ceea ce esti capabil sa faci si sa realizezi acest lucru.

Asadar, iesi in lume si fa lucrurile sa se intample cum vrei tu! Fii bun la ceva si construieste un imperiu.

Odata ce ti-ai dezvoltat o incredere interioara de nezdruncinat, nimeni nu ti-o va putea lua si nimic nu te va opri. Poti reusi orice iti propui!

Nu esti singura persoana in aceasta situatie. Si altii au fost in locul tau.

Daca ei au resusit, tu nu ai nicio scuza sa nu iti atingi obiectivele.

Comenteaza mai jos daca ai de gand sa fii bun in ceea ce faci si sa-ti cresti increderea in tine!

Citeste si: Ce este coachingul si cum te poate ajuta?

Stoian Ciprian

Stoian Ciprian este Digital Marketing Specialist cu peste 8 ani experienta in online ca freelancer, blogger si specialist SEO.

In perioada 2017 – 2019, Ciprian a fost SEO Manager in Agentia re7consulting din Bucuresti.

Insa, din ianuarie 2020, Ciprian si-a inceput aventura in antreprenoriat prin lansarea unei agentii de marketing online – Agentia OneMedia X Group, al carui site este: omagency.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *