Influencer Marketing: 5 motive pentru care este important intr-o afacere

Influencer Marketing: 5 motive pentru care este important intr-o afacere

In prezent se produce o schimbare extraordinara in modul in care oamenii percep mesajele brandurilor si fac o decizie de cumparare. Consumatorii nu mai sunt atat de usor de convins prin mesajul pe care un brand il transmite despre produsele sau serviciile sale, in schimb, isi formeaza propriile opinii cu ajutorul informatiilor primite in online sau offline.

Chiar daca aceasta tendinta comportamentala a consumatorilor este in crestere, acest lucru nu inseamna ca mijloacele traditionale de crestere a afacerilor, cum ar fi referintele de tip word-of-mouth si publicitatea obisnuita, si-au pierdut eficacitatea. Totul se reduce la faptul ca potentialul consumator al unui brand este capabil sa treaca printr-un volum imens de date intr-un ritm rapid.

De aceea, indiferent de ce facem fiecare in aceasta tara, indiferent de afacerea pe care dorim sa o crestem, indiferent de pozitia detinuta in cadrul unui brand, exista un singur lucru care ne leaga pe toti in acest mediu de business. Cel mai important aspect, dintr-o perspectiva de business, care ne leaga pe noi toti in aceasta lume este destul de simplu, la sfarsitul zilei, inainte de a-mi spune cat de grozav este brandul, produsul sau serviciul tau, indiferent ce mesaj vrei sa-mi transmiti, ai nevoie de atentia mea.

Moneda numarul unu pe care toti ne luptam in zona de business si comunicare este atentia potentialilor consumatori. Singurul lucru comun pentru toti este atentia. Daca nu intelegi acest lucru, esti vulnerabil in ceea ce priveste viteza de schimbare a pietei.

Foarte multi antreprenori, directori si lideri se bazeaza pe medii predictibile si isi dezvolta cariera sau afacerea in mod traditional. Dar intr-un mediu in continua schimbare, devine din ce in ce mai important sa se dezvolte strategii de cariera si de afaceri care sa aiba sens si sa profite de oportunitatile pietei.

A sosit momentul ca fiecare lider si antreprenor care intentioneaza sa obtina succesul sau sa-si asume responsabilitatea schimbarii traiectoriei lor de crestere, sa nu se bazeze doar pe strategiile traditionale de marketing digital si social.

Influencer Marketing – dezvoltarea unui nou trend in marketingul digital

Un termen relativ nou, influencer marketing consta in procesul de identificare si de activare a persoanelor care influenteaza un segment vizat pe un anumit canal de comunicare cu obiectivul principal de a atrage atentia acelui segment si de a creste vanzarile produsului sau serviciului promovat.

Recomand:  Instacamp - cum a fost la prima editie a evenimentului

Influencerii au o prezenta sociala semnificativa si o baza decenta de persoane de care sunt urmariti in mediul online, care poate varia de la cateva zeci de mii la milioane de oameni. De la Facebook, Youtube, Instagram, Blog si alte platforme de acest tip, influencerii sunt acum peste tot si fac recomandari de produse sau servicii, reusind prin continutul pe care il produc sa influenteze perceptiile, comportamentele si deciziile de cumparare ale bazei lor de followeri.

Insa, nu toti indivizii sau brandurile care colaboreaza cu influenceri vor putea sa beneficieze de atentia potentialilor consumatori. Intreaga premisa a pozitionarii unui influencer se invarte in jurul a trei factori principali:

– Forta si caracterul unei persoane sau brand.
– Personalitatea, perceptia si reputatia.
– Relatia followerilor (audientei) cu influencer-ul.

Pur si simplu, orice individ sau brand trebuie sa investeasca in construirea propriei influente, dar si in dezvoltarea unor relatii puternice cu alti influenceri pentru a construi acea parghie de schimbare a comportamentului de achizitie a consumatorilor.

Cum afli daca influencer marketingul este o optiune pentru brandul tau?

Inainte de a iti schimba strategia de marketing, trebuie sa stii daca marketingul prin intermediul influencerilor este o optiune pentru brandul tau. Iata trei intrebari pentru a afla daca aceasta strategie de marketing online se potriveste organizatie tale.

1. Produsul sau serviciul tau are o audienta in masa?
2. Ai o prezenta semnificativa in Social Media?
3. Exista influenceri care au audienta careia incerci sa-i atragi atentia?

De ce este important influencer marketingul pentru afacerea ta?

Exista foarte multe motive pentru care ar trebui sa incorporezi o astfel de strategie de marketing si sa aloci un buget pentru campanii de marketing cu influenceri. Mai jos vei gasi cateva motive pentru care marketingul online prin intermediul influencerilor este important.

1. Brandul tau pierde atentia si puterea de convingere asupra potentialilor clienti.
2. Consumatorii au incredere in recomandarile facute de influenceri.
3. Trecerea de la celebritati la lideri de opinie.
4. Cresterea atentiei in Social Media pe continutul influencerilor.
5. Consumatorii blocheaza ad-urile, insa nu pot bloca continutul postat de influencerii pe care ii urmaresc.

Recomand:  Cum iti convingi seful sa te trimita la un eveniment de content marketing?

In concluzie, marketingul online prin intermediul influencerilor nu este pentru toate brandurile, trebuie sa ai produsul potrivit, sa fii activ pe social media si trebuie sa gasesti influencerii care se adreseaza potentialilor tai clienti.

De aceea, pe 13 septembrie voi participa la Influencer Marketing Conference cu obiectivul principal de a descoperi modul in care companiile pot sa integreze influencer marketing in mixul de tactici, care sunt bunele practici si ce obiective sa setezi intr-o campanie, dar si cum pot agentiile sa aleaga influencerul potrivit si sa dezvolte o relatie de colaborare eficienta, fara bugete uriase.

In cadrul acestei conferinte vor fi organizate 4 sesiuni despre tendinta momentului in online marketing. Aceste sesiuni vor fi sustinute de 15 speakeri din agentii de media si comunicare, precum si din randul clientilor.

De aceste informatii poti beneficia si tu, trebuie doar sa iti achizitionezi un bilet pentru conferinta. Insa, pentru cei care nu pot ajunge, tin sa anunt ca voi posta toate informatiile esentiale prezentate in cadrul conferintei intr-un articol.

Cum poti sa colaborezi cu influencerii in Romania?

Ca in orice piata, si in Romania exista mai multe metode de a colabora cu influenceri sau de a realiza campanii de influencer marketing. Printre aceste metode se regasesc doua agentii dedicate de Influence Marketing: globalinfluencers.ro si trendinginfluencers.com, insa sunt convins ca exista mult mai multe agentii care te pot ajuta sa intri in contact cu influenceri din Romania si sa realizezi corect o campanie de influence marketing cu un online influencer sau mai multi, cu obiective si rezultate masurabile, atat in statistici, cat si in vanzari.

Tu ce mai astepti? Hai la conferinta si afla direct de la sursa toate informatiile de care organizatia sau agentia ta are nevoie pentru a intelege mai bine acest fenomen si modul in care poate fi folosit pentru a atrage atentia unui segment de potentiali clienti.