Evenimente Business

Instacamp – cum a fost la prima editie a evenimentului

instacamp bucuresti

Saptamana trecuta am participat la prima editie a evenimentului Instacamp organizat de Manafu.ro si Haagen-Dazs. In acest articol vei afla parerea mea despre eveniment, cateva informatii despre Instagram si IGTV, dar si ce asteptari am de la editia urmatoare (sper ca se va realiza una in 2019).

Ca lucrurile sa fie clare de la inceput, am reusit sa ajung la eveniment undeva dupa ora 12, deci nu stiu cum a fost in prima parte a conferintei si tin sa mentionez faptul ca imi doream sa apara un astfel de eveniment dedicat Instagramului. De aceea, ma bucur ca am reusit sa particip la acest eveniment de la prima editie, chiar daca sunt 100% sigur ca asteptarile mele au fost putin cam mari pentru o prima editie.

De ce spun acest lucru? Pentru ca, sincer sa fiu, in afara de maxim 3 informatii despre IGTV, nu am reusit sa aud nimic nou, autentic si revolutionar.

A nu se intelege ca arunc cu pietre, rosii sau alte „prostii” in acest eveniment, din contra, chiar ma bucur ca am participat si tin sa-l felicit pe Manafu pentru ca a reusit sa organizeze acest eveniment in doar 5 saptamani. Sper doar ca urmatoarea editie sa fie ceva mai bogata in aspecte practice si strategii pentru Instagram.

Inca odata, vorbesc din punctul meu de vedere si nu critic pe nimeni (asta ca sa fim intelesi si sa nu va aud cu comentarii care nu-si au rostul).

Activitatea mea pe Instagram a inceput undeva prin 2013, insa doar in ultimele 7 luni am devenit utilizator constant al aplicatiei si al tuturor instrumentelor care imi pot imbunatati activitatea in comunitatea dezvoltata in jurul acestei aplicatii. De aceea, foarte multe (97%) dintre instrumentele prezentate in cadrul sectiunii „How to use the power features of Instagram” le stiam, am reusit sa le testez si unele au reusit sa ma convinga (Adobe Spark, Canva, Inshot, Cut Story, Unfold, etc.), insa ma asteptam la ceva mai mult. Probabil am avut eu asteptarile prea mari pentru o prima editie.

Insa, m-a bucurat foarte mult faptul ca Valentin Vesa (Social Media Strategist la Sucuri Inc) a vorbit despre IGTV si de la el am prins urmatoare aspecte:

– se pot utiliza hashtag-uri in descrierea videoclipurilor incarcate pe IGTV.
– se pot utiliza link-uri active (pe care cei care te urmaresc pot da click pentru a ajunge pe site-ul tau sau unde vrei tu sa-i trimiti).
– CTA (call-to-action) in materialul video, mai ales cand ai link in descriere.

Din nou, asta nu inseamna ca informatiile prezentate in cadrul conferintei nu au fost utile pentru ceilalti participanti, ci doar ca asa am vazut si perceput eu evenimentul, pentru mine si activitatea mea pe Instagram.

Ma gandesc ca poate printre participanti se aflau si bloggeri sau Instagram-eri la inceput de drum, care nu stapanesc la fel de bine ca mine aceste informatii despre Instagram si tool-uri complementare activitatii pe aceasta platforma.

Ma gandesc si la faptul ca poate 99% dintre participanti au invatat lucruri noi si au fost multumiti de informatiile oferite in cadrul conferintei. De aceea, nu judec si nici nu critic conferinta, insa consider ca era loc de mai bine, mai ales in cadrul sectiunii „How to be authentic in Instagram Era„, unde pe scena se aflau: Ana Morodan, Sanziana Negru, Radu Valcan, Nicolai Tand, Codin Maticiuc, Ileana Badiu si Raluca Hagiu.

La aceasta sectiune, dintre toti speakerii (influenceri pe Instagram) prezenti pe scena, preferatii mei au fost in ordine: Nicolai Tand, Sanziana Negru si Codin Maticiuc.

Trecand insa peste aceste aspecte ale evenimentului, tin sa anunt ca in viitorul foarte apropiat voi publica un articol cu toate informatiile despre Instagram si IGTV pe care le stiu pana in prezent si cu recomandari catre cateva articole cu strategii si idei pentru aceste doua platforme.

nca odata, tot respectul meu pentru Manafu si echipa Evensys pentru ca au reusit sa organizeze acest mini-training de o zi dedicat aplicatiei Instagram. Sunt sigur ca urmatoarea editie va fi semnificativ mai buna si bogata in informatii, de aceea ma bucur ca s-a organizat aceasta conferinta.

De ce am ales sa particip la evenimentul Instacamp despre Instagram?

Consider ca Instagram va fi cu usurinta o forta majora la nivel mondial, deoarece doar Facebook si Snapchat sunt singurele doua platforme care inca concureaza cu IG si cei care nu petrec acum o perioada semnificativa de timp incercand sa inteleaga: hashtag-urile, Instagram Ads, Instagram Influencers Marketing si postarile organice (reach-ul organic), fac o greseala uriasa in promovarea afacerilor/conturilor lor.

Cam atat despre Instagram si IGTV din punctul meu de vedere, ramane sa public asa cum am promis si acel articol cu informatii complete despre Instagram si IGTV. Sper ca ti-a facut placere sa citesti acest articol pe StoianCiprian.Blog si te mai astept!

Comment here