piata de inchirieri auto

Cum va fi piata de inchirieri auto peste 10 ani?

Piata de rent a car nu a avut foarte multe modificari de-a lungul timpului. Totul a fost simplu de la bun inceput.

Masina se inchiria de catre o persoana fizica sau de o entitate juridica. La sfarsitul inchirierii se preda masina catre compania de rent a car si viata mergea mai departe.

De cand a aparut acest serviciu a existat termenul de garantie auto. Singurul element care pare oarecum nou pe piata de rent este cardul de credit. Acesta a fost introdus in urma cu 20 de in domeniul de inchirieri auto si a ramas pana in prezent.

In randurile urmatoare, veti afla cum va fi piata de inchirieri masini in viitorul indepartat.

Am ales sa scriem acest articol, deoarece nu se gasesc preconizari despre domeniul de inchirieri auto. Adica, sunt unele articole ce prezinta estimari. Cu toate acestea, mare problema a lor, este ca fac referire doar la urmatorii ani. Am decis ca de aceasta data sa transpunem in scena: Cum va arata piata de inchirieri auto peste 10 ani?

Nu suntem prezicatori. De aceea, consideram ca majoritatea informatiilor pe care le vom prezenta in randurile urmatoare, vor avea acuratete de 50%. Vom include in acest articol, atat piata globala de inchirieri masini, cat si cea din Romania.

Dar, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiect.

Cum va arata piata de rent a car in urmatorii 10 ani?

Din punct de vedere economic, analistii de business sunt de parere ca piata de rent a car isi va reveni in urmatorii doi ani. Mai mult de atat, se spune ca pana la sfarsitul anului 2024, acest domeniu va ajunge la o valoare de 104 miliarde. Cu toate acestea, va trebui sa tinem cont ca in anul 2019, totalul acestei piete era de 84 de miliarde. Si sa nu uitam, ca in ultimul timp domeniul de inchirieri auto a inceput sa isi revina. Toate aceste elemente promit o valoare din ce in ce mai accentuata pentru domeniul de inchirieri masini.

Cum se va schimba piata de rent a car?

Acum ca ati vazut cresterea economica pentru domeniului de inchirieri auto, trebuie sa va spunem ca acest serviciu se va diversifica treptat. Se va face o impartire in ceea ce priveste perioada de inchiriere. Vor fi servicii, care vor fi destinate catre partea de rent pe termen scurt, iar cele clasice se vor schimba destul de mult in urmatoarea perioada. Serviciile de inchirieri auto pe termen scurt au inceput deja sa apara in marile capitale ale lumii. Sistemul este destul de simplu de folosit.

Dezvoltarea sistemului de rent a car pe termen scurt

Toate autovehiculele care sunt in acest pachet de inchirieri auto sunt inregistrate pe o aplicatie. Aici, vezi unde sunt ele mai exact pozitionate, dupa care te poti duce pentru a ridica masina. Totul se face pe baza unui sistem automat. Te duci ridici masina si o conduci unde doresti, atata timp cat nu se lasa parcata in afara ariei indicata de aplicatie. Mai departe, autovehiculul se parcheaza regulamentar in locul indicat de aplicatie. Plata se face la sfarsitul cursei, prin card.

Totul este destul de simplu si se adreseaza persoanelor, care au nevoie de o masina pentru a se deplasa dintr-un punct in altul. Acest sistem de rent a car va evolua din ce in ce mai mult in urmatorii zece ani. Credem ca in urmatoarea perioada, acest sistem se va duce catre toti clientii, care apeleaza la car sharing si au permis de conducere.

In ce directie o va lua sistemul clasic de rent a car?

Este mult prea complicat sa vedem ce se intampla cu exactitate in urmatorii 10 ani cu piata de rent a car. Cu toate acestea, vedem o directie destul de clara pentru domeniul clasic de inchirieri. Toata lumea se indreapta catre ecologizare. Indiferent ca vorbim de sortarea gunoiului sau a conduce un autovehicul fara combustibil fosil, vedem foarte clara aceasta directie. Pe partea de rent a car, aflam ca se dezvolta o piata in acest sens. In acest context vorbim de masini electrice.

Masinile electrice vor detine 60% din piata de inchirieri auto pana in anul 2031

Masinile electrice acapareaza din ce in ce mai mult din industria auto. Compania Volkswagen a anuntat ca din anul 2035, nu va mai produce decat masini electrice. Cu toate ca piata de rent a car din Bucuresti Romania, nu are nimic dezvoltat in acest sens, vedem foarte clar directia globala pentru acest gen de autovehicule. Atat in Statele Unite ale Americii, cat si in Europa de Vest au inceput sa apara companii de inchirieri auto, care sa fie axate pe autovehicule electrice. In momentul de fata valoarea acestei piete de inchirieri este de 3,6 miliarde de dolari. Dupa cum se vede din cifre nu este foarte mare. Dar, cu toate acestea, analistii promit o evolutie constanta pentru acest model de rent.

Acestia sustin ca pana in anul 2024, piata de rent a car electric va ajunge la 7 miliarde de dolari. Din acel moment, aceasta va fi considerata o piata separata. Pana in anul 2031, piata clasica de inchirieri auto va fi acaparata de masinile electrice.

Cum se va face trecerea in rent a car la masinile electrice?

Dupa cum vedeti si dumneavoastra, totul se va realiza treptat. Pentru a se accentua inchirierea de masini electrice, va trebui sa apara autovehicule cu o autonomie mai mare. Din momentul in care a aparut masina electrica cu o autonomie reala de cel putin 700 de kilometri, atunci se va accentua cresterea pentru acest gen de masini in serviciul de rent a car.

Ce alte elemente vor veni noi pe piata de rent a car in urmatorii 10 ani?

Vor fi foarte multe concepte pe piata de rent a car. Chiar daca unele dintre ele vor fi inovative, nu vor avea atat de mare succes si se vor stinge pe parcurs. Altele, par sa arate de pe acum sanse de reusita.

Inlocuirea serviciului clasic de car sharing cu modulul prin care o persoana fizica isi poate inchiria masina

Nimeni nu a mai auzit pana in prezent de un asemenea serviciu. Da. Exista. Este modalitatea prin care o persoana fizica isi poate inchiria propriul autovehicul. Astfel, daca dispui de o masina mai noua de 2017 si doresti sa o pui spre inchiriere, trebuie sa stii ca se poate face acest lucru. Masina se poate pune pe platforma Rent-4U si astfel vei transforma din autovehiculul tau o afacere proprie de rent a car. Totul se realizeaza destul de fluid si simplu!

Trebuie sa incarci pozele cu autovehiculul tau, impreuna cu actele masinii. Acestea vor fi analizate de catre un agent, iar in cel mai scurt timp masina va fi postata pe platforma. Autovehiculele plasate din partea persoanelor fizice, vor avea o rata de ocupare de 22 de zile. De asemeni, volumul de munca realizat din partea unei persoane fizice nu se va compara cu cel al serviciului de car sharing. Fata de cele 180 de ore pe care le vei petrece in car sharing, de aceasta data nu vei muncii mai mult de 8 ore pe luna.

Este o modalitate prin care masina ta poate deveni un business pasiv. Vei putea sa controlezi cand inchiriezi masina si de asemeni nu vei fi propriul tau angajat.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data cum va fi piata de rent a car in urmatorii 10 ani. Va multumim ca ati ramas cu noi pana la sfarsit!

Stoian Ciprian

Stoian Ciprian este Digital Marketing Specialist cu peste 8 ani experienta in online ca freelancer, blogger si specialist SEO.

In perioada 2017 – 2019, Ciprian a fost SEO Manager in Agentia re7consulting din Bucuresti.

Insa, din ianuarie 2020, Ciprian si-a inceput aventura in antreprenoriat prin lansarea unei agentii de marketing online – Agentia OneMedia X Group, al carui site este: omagency.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *