Pinterest – 25 de milioane de noi utilizatori la fiecare patru luni

Pinterest – 25 de milioane de noi utilizatori la fiecare patru luni

Pinterest este o platforma care ofera multe oportunitati si se pare ca acest lucru nu trece neobservat.

Poate ca Pinterest nu creste la viteza pe care compania o prognozase odata, dar platforma se extinde, cu noi date care arata ca aplicatia a ajuns acum la 250 de milioane de utilizatori activi lunar – fata de cele 200 de milioane raportate in septembrie.

Cu aceasta rata de crestere, inseamna ca platforma ia avant. Pinterest a avut nevoie de 6 luni pentru a urca de la 150m la 175m utilizatori si 5 luni pentru a ajunge la urmatoarea etapa de 200m utilizatori.

Adaugarea a inca 50 de milioane de utilizatori din septembrie, inseamna ca platforma castiga acum 25 de milioane de noi utilizatori la fiecare patru luni – deci din nou, o rata de crestere ceva mai rapida.

Pentru comparatie, in ultimul an, Twitter a adaugat 9 milioane MAU (monthly active users), in timp ce Snapchat a adaugat 25 de milioane (desi este important de mentionat faptul ca Snap monitorizeaza utilizatori activi zilnic – ei nu publica statistici MAU).

Evident, totalul de 250 de milioane al companiei Pinterest este cu mult in spatele Facebook, Instagram si Twitter. Totusi rata de crestere este una relevanta avand in vedere evolutia concentrata a platformei in comertul electronic si trecerea de la a fi o retea sociala ca atare.

Targetand oportunitatile de cumparaturi, Pinterest a devenit o platforma mai buna pentru a determina intentia de cumparare: potrivit datelor Pinterest, 90% din Pinners-ii saptamanali utilizeaza aplicatia pentru a lua decizii de cumparare, in timp ce 78% dintre ei gasesc relevant si de mare ajutor continutul marcilor de pe platforma.

Insa, aplicatia Instagram, prin lansarea tag-urilor de cumparaturi si a platilor in flux, va deveni un adversar pe acest front.

Recomand:  Google foloseste rel="prerender" in SERP

Aceste cifre ar trebui sa te faca sa te gandesti daca Pinterest este o platforma pe care sa o introduci in strategia ta de inbound marketing sau nu. Tu folosesti Pinterest?