Snapchat va deveni cel mai rapid mod de a face cumparaturi

Snapchat va deveni cel mai rapid mod de a face cumparaturi

Snapchat isi forteaza intrarea in zona de shopping si acest lucru va deveni mult mai evident in urmatorii ani.

Un update recent realizat de echipa Snapchat testeaza o modalitate prin care utilizatorii aplicatiei vor putea sa caute produse pe Amazon prin intermediul aplicatiei si camerei foto a telefonului.

Acest update, aceasta functie de shopping este foarte usor de folosit. Pur si simplu indrepti camera telefonului catre un produs fizic sau un cod de bare si apoi ti apasat pe ecranul camerei pentru a incepe scanarea.

Atunci cand elementul sau codul de bare este recunoscut, aplicatia va afisa un „card” cu produsul de pe Amazon. Acest card va contine un link pentru acel produs sau alte produse similare, apoi printr-un simplu click, utilizatorul poate lansa aplicatia Amazon.com sau site-ul si isi poate finaliza achizitia.

amazon-visual-search
In acest moment, Snapchat ca platforma de marketing este cel mai apropiat lucru de modul in care Facebook era in 2007 – 2008 si va deveni o platforma importanta in urmatori 10 ani.

Brandurile vor putea trimite un snap catre 10 mii de followeri si cand acestia deschid respectivul snap, acele 10 secunde de material promotional va capta atentia acelor potentiali clienti.

Snapchat si Instagram vor deveni platforme importante de gamification in procesul de inbound marketing al multor branduri, deoarece ambele platforme detin atentia utilizatorilor si ii forteaza pe acestia sa fie atenti la continutul postat. Mai ales in Snapchat, locul in care postarile dispar imediat dupa ce au fost vizualizate.

In acest moment, in spatiul urban, aplicatia Snapchat este cunoscuta de 18% dintre cei intervievati. 31% dintre tinerii cu varste intre 18 si 24 de ani si-au facut un cont si 57% dintre acestia folosesc Snapchat-ul zilnic.

In randul adolescentilor (14-17 ani) aplicatia este si mai folosita: 52% dintre adolescenti au cont pe Snapchat, iar 65% dintre ei o folosesc zilnic. In randul adolescentilor, procentul celor care aleg Snapchat in defavoarea Facebook si Instagram este si mai mare, 62%.