stres ritual de relaxare

Stresat? Uite 4 ritualuri de relaxare care te pot ajuta!

S-a tot scris despre jocurile video, multe dintre articole fiind negative.

Ne-am temut ca jocurile video ne fac copiii mai putin sociali si mai violenti sau ca ne fac pe toti mai stresati.

Cu toate acestea, exista si studii care au demonstrat ca jocurile video pot fi de fapt bune pentru reducerea nivelului de stres.

Legatura dintre jocurile video si stres

Pentru pasionatii de gaming, jocurile video, chiar si cele mai violente, reprezinta o modalitate de relaxare si interactiune cu prietenii.

Cu toate acestea, o mare parte a cercetarilor efectuate asupra efectelor jocurilor video s-au axat pe factorii daunatori din punct de vedere psihologic. Desi, aceasta nu este intreaga poveste, exista si cateva dovezi care sustin ca jocurile video ajuta.

De ce spun acest lucru?

O mare parte din cercetarile care au gasit o legatura intre violenta jocurilor video si agresivitatea din viata reala nu arata de fapt o legatura clara intre expunerea la violenta din joc si agresiunea jucatorilor in viata reala.

Probabil, acesta fiind si unul dintre motivele care au condus la cresterea industriei de gaming, la aparitia unor influenceri pe Youtube care doar stau si se joaca, in timp ce castiga mai mult decat credea vreodata cineva ca este posibil sa castigi doar din a sta si a te juca pe calculator sau consola.

Acum stii vorba aia, nu totul se aplica la fel pentru toti din jurul nostru.

Eu consider ca asa stau lucrurile si in cazul jocurilor video. Sa-ti explic.

Pentru unele persoane, jocurile video, mai ales cele agresive pot influenta in mod negativ. In timp ce, pentru alte persoane, acestea pot ajuta la eliberarea stresului cauzat de viata cotidiana.

Eu nu sunt tipul de persoana care sa stea sa se joace in mod constant cand am timp liber, prefer sa fac alte activitati in mediul online de care sunt pasionat, cum ar fi sa scriu acest articol.

Nu m-a pasionat niciodata gamingul la modul profesionist, adica sa-mi doresc sa devin vreun mare star de Counter Strike sau Fifa, desi acestea au fost jocurile mele favorite. De ce?

Pentru ca nu-mi place, nu ma pasioneaza si nu ma vad facand asta in mod constant, ci mai mult ca pe o modalitate de relaxare.

2. Dedica timpul necesar odihnei.

A doua modalitate prin care eu reusesc sa ma relaxez consta in a ma odihni atunci cand ma simt epuizat fizic.

3. Atentie la ceea ce mananci.

In ultimul timp am inceput sa aplic mai des aceasta modalitate de relaxare.

Am inteles ca este important sa constientizez ce alimente consum pentru a permite organismului sa se relaxeze si sistemului digestiv sa functioneze fara probleme.

4. Gaseste propriul tau hack.

Sa zicem de exemplu ca ai un proiect de realizat si esti stresat pentru ca nu poti genera ideile necesare pentru desfasurarea proiectului. Ce poti face pentru a te relaxa si a lasa ideile sa vina la tine?

Eu am descoperit ca prin a asculta podcast-uri sau prin a urmari materiale video de pe Youtube despre inovatie, atreprenoriat, business si marketing, ajung sa ma relaxez si sa ma concentrez asupra proiectului pe care trebuie sa-l realizez.

De asemenea, inainte de a ma pune la somn, in ultimele 2 –  3 luni am descoperit ca ma ajuta sa ma relaxez daca ma deconectez de tot ce inseamna tehnologie cu ceva timp inainte de ora la care doresc sa adorm.

Cu 30 de minute inaitne de a adormi, ma asigur ca am oprit Wi-Fi-ul, calculatorul si telefonul.

Ceea ce ma ajuta sa am un somn mai linistit.

Tu cum te relaxezi si scapi de stres atunci cand ai nevoie?

Recunosc, in curand s-ar putea sa am nevoie de un scaun de gaming pentru o pozitie mai confortabila la calculator.

Motiv pentru care m-am uitat prin Google si am ajuns pe site-ul celor de la Spacer, o companie care printre altele comercializeza si scaune gaming.

Insa, odata ajuns la ei nu m-am putut abtine sa nu vad ce tehnologii mai comercializeaza si daca as avea nevoie de altceva.

Asa ca am inceput sa ma gandesc cum imi petrec eu timpul pe calculator atunci cand imi propun sa ma relaxez si la lucrurile de care as avea nevoie.

Am realizat destul de repede ca petrec o mare parte din timp ascultand muzica, urmarind videoclipuri pe Youtube sau vizionand diferite seriale.

Ceea ce m-a facut sa ma uit peste sectiunea lor de boxe Spacer pentru a analiza oferta lor si a vedea daca gasesc ceva pe gustul meu si am gasit. Nu-i asa ca-s dragute?

Tu cum te-ai folosi de produsele Spacer in ritualul tau de relaxare?

_____________

Articolul acesta a fost scris pentru competitia Spring Superblog 2020.

Stoian Ciprian

Stoian Ciprian este Digital Marketing Specialist cu peste 8 ani experienta in online ca freelancer, blogger si specialist SEO.

In perioada 2017 – 2019, Ciprian a fost SEO Manager in Agentia re7consulting din Bucuresti.

Insa, din ianuarie 2020, Ciprian si-a inceput aventura in antreprenoriat prin lansarea unei agentii de marketing online – Agentia OneMedia X Group, al carui site este: omagency.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *