cresterea traficului pe site campanii ppc

Atrage mai mult trafic pe site prin campanii PPC eficiente

Daca scopul este obtinerea de trafic in campanii ppc, fiecare agentie pay per click isi stabileste o strategie prin care urmareste sa atraga trafic.

Pasul 1: Planificati-va bugetul in mod intelept

Una dintre cele mai mari greseli in lansarea unei campanii PPC este sa nu efectueze cercetari adecvate in pregatire.

In functie de industrie si platforma, CPC poate varia semnificativ.

Iată trei intrebari principale care te ajuta sa iti planifici corect bugetul:

Ce cuvinte cheie ai de gand sa alegi?

In functie de obiectivul tau (conștientizarea brandului sau conversiile), cuvintele cheie pot varia foarte mult in ceea ce privește pretul și concurenta.

Poti folosi un instrument pentru cuvinte cheie, care ofera o mulțime de date despre cuvintele cheie si potențialul lor, pentru a gasi obiectivele de promovare pay per click.

Ce locatii vei acoperi?

CPC se poate schimba semnificativ intre zone geografice si regiuni. Incepe sa verifici industria folosind harta CPC și vezi care sunt locatiile care pot fi cele mai potrivite pentru publicitatea si servicii ppc precum si ce ar trebui sa excluzi.

Care este principalul tau KPI?

Cuvintele cheie care creeaza constientizarea marcii nu conduc in mod necesar conversii, deoarece publicul tau este mult mai putin probabil sa fie gata sa cumpere.

O agentie de marketing online de obicei seteaza un obiectiv per campanie PPC.

Pasul 2: Creaza continut de marketing corect

Daca publicul simte ca s-a inselat atunci cand da click pe un continut si nu citeste ceea ce si-a dorit, atunci actiunea ta de publicitate nu s-a atins scopul. Orice material publicitar convingator este alcatuit intr-o structura buna, cu un titlu atragator si o descriere care declanseaza emotii.

Cum creati un copy direcționat pentru a atrage trafic relevant? Incepi cu publicul tinta in minte. Te gandesti ce au nevoie cititorii tai si le oferi solutia. Important este sa generezi material care starneste interesul utilizatorului si care se muleaza pe preferintele sale.

Pasul 3: Lanseaza o pagină de destinatie eficienta (landing page)

Acum, imagineaza-ti ca faci click pe anuntul tau. Merita explorat landing pageul campaniilor PPC? Indeplineste promisiunea pe care ai facut-o?

Pentru a evita irosirea click-urilor platite, verifica rata de respingere a paginii de destinatie, timpul petrecut pe pagina si rata de abandonare a formularului – aceasta este o modalitate de a sti exact cat de atragatoare este landing page pentru vizitatori.

Daca potentialii clienti pleaca imediat dupa aterizare, probabil ca pagina nu se aliniaza cu cuvintele cheie pentru care este afisata si nu se adreseaza cui trebuie. Daca raman un timp, dar nu fac niciodata click pe apelul la actiune (CTA), oferta nu ii incanta.

Dacă nu aveti inca un landing page dar intentionati sa creati unul, folositi trei piloni: relevanta, atractivitate si conducere.

Acest lucru va insemna ca acest continut este relevant pentru interogarea utilizatorului, continutul si imaginile sunt create cu persoana cumparatorului in minte, iar titlul si CTA rezoneaza emotional cu publicul tau.

Afacerea ta are nevoie de servicii promovare social media? Intra pe omagency.ro si hai sa discutam despre afacerea ta!

Stoian Ciprian

Stoian Ciprian este Digital Marketing Specialist cu peste 8 ani experienta in online ca freelancer, blogger si specialist SEO.

In perioada 2017 – 2019, Ciprian a fost SEO Manager in Agentia re7consulting din Bucuresti.

Insa, din ianuarie 2020, Ciprian si-a inceput aventura in antreprenoriat prin lansarea unei agentii de marketing online – Agentia OneMedia X Group, al carui site este: omagency.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.