Opinii personale

7 motive pentru care am inceput acest blog

ciprian stoian blog

Uneori, cand ma gandeam la acea zi in care am decis sa incep un blog – ComunicarePR.ro si la modul in care am evoluat de atunci, inevitabil ajungeam sa ma gandesc la ce urmeaza sa fac in viitor pe termen lung in mediul online din Romania.

Adevarul este ca atunci cand am lansat blogul ComunicarePR.ro, nu aveam nicio idee clara in ce directie o va lua carierea mea profesionala, stiam doar ce imi place si ce pot sa fac. De aceea, am inceput blogul respectiv ca o modalitate de a invata lucruri noi pe cont propriu prin metoda „trial and error”.

Insa, privind partea pozitiva a lucrurilor pe care le-am facut si invatat in perioada 2011 – 2017 prin intermediul blogului respectiv, consider ca am evoluat din foarte multe puncte de vedere si am realizat potentialul incredibil pe care un blog il detine.

ComunicarePR a fost rampa mea de lansare si invatare constanta a acestui mediu incredibil, cunoscut sub numele de blogosfera. Blogul respectiv m-a ajutat sa formez prietenii faine, sa particip la evenimente ticsite de oameni care mi-au oferit informatii valoroase pentru dezvoltarea mea personala si cel mai important, m-a ajutat sa ajung la acest proiect – StoianCiprian.Blog si toate lucrurile pe care urmeaza sa le fac in urmatorii ani.

Acestea fiind spuse, anunt oficial faptul ca fac o miscare de rebranding (ar zice unii) si toata activitatea mea in mediul online se va dezvolta in urmatori 5 – 10 sau 40 de ani sub egida numelui meu, Stoian Ciprian.

7 motive pentru care am inceput acest blog

1. Se potriveste cu „reteaua” mea de proiecte

StoianCiprian.Blog se potriveste frumos cu alte proiecte la care lucrez, atat la job, cat si in timpul liber. Blogul va actiona ca un brand media digital despre Lifestyle, Digital Marketing si Antreprenoriat, in care pot sa-mi desfasor activitatea pe mai multe directii.

Cred ca voi incerca in urmatorii 5 – 10 ani sa construiesc o companie media in jurul brandului meu personal. Presupun ca dintr-un anumit unghi, ceea ce imi doresc sa fac pe termen lung ar putea fi descris ca o campanie elaborata de marketing prin continut.

2. Scrisul este sanatos din foarte multe puncte de vedere

Nu o sa abordez acum acest aspect, insa am sa spun doar faptul ca scrisul ma ajuta sa-mi organizez gandurile. Ceea ce inseamna ca prin articularea ideilor pe care le am si publicarea lor sub forma de articole pe acest blog, ma ajuta pe termen lung sa invat din anumite greseli, sa identific pasii urmatori, sa vin cu idei faine si multe astfel de lucruri pozitive.

3. Sa ofer o alternativa

Sunt sigur ca deja exista bloguri si in Romania, dar si pe international, in care se abordeaza subiectele pe care le voi aborda si eu. Ceea ce este un lucru minunat, insa, in acelasi timp sunt 100% sigur ca exista loc suficient pe piata din Romania si pentru blogul StoianCiprian.Blog, mai ales ca nu ma deranjeaza sa-mi expun ideile cu speranta ca reusesc sa-i ajut pe cei care vor citi ceea ce am de zis si vor intelege cum sa aplice lucrurile respective.

Cu toate acestea, sunt sigur ca orice idee as publica pe StoianCiprian.Blog nu valoreaza nimic fara implementare. De aceea, merg pe o premisa care imi permite sa fiu incantat atunci cand cineva va prelua o idee de pe acest blog si o va implementa cu succes.

4. Sa ajut si sa inspir cititorii cu continut de care sunt pasionat

Asa cum am spus si probabil o sa mai spun de multe ori acest lucru, consider ca distribuirea anumitor procese sau strategii, combinate cu experienta reala, vor fi aspectele cheie ale acestui blog. Daca reusesc sa te ajut, cu atat mai bine.

5. Sa construiesc o comunitate

Articolele care vor fi publicate pe StoianCiprian.Blog se adreseaza unei audiente semnificativ de diferita din foarte multe puncte de vedere, insa sunt sigur ca in timp voi putea construi o comunitate fidela de cititori si urmaritori in Social Media.

In mod sigur voi fi citit si de persoane cu o experienta foarte diferita de a mea, de aceea consider ca putem invata multe unii de la altii in aceasta comunitate pe care ma gandesc o realizez in timp.

Consider ca este uimitor ce poate face punctul de vedere al unei alte persoane pentru imbunatatirea unei idei despre care noi credem ca am reusit sa o gandim si sa o analizam foarte bine. De aceea, voi incerca sa termin fiecare articol cu o intrebare si sper ca in timp, din ce in ce mai multi oameni se vor implica si vor obtine un feedback in mod gratuit.

6. Sa incerc un model de afacere online diferit

StoianCiprian.Blog este o afacere in sine. O afacere construita pe atentia celor care citesc articolele de pe blog si a celor care ma urmaresc pe Instagram. Planul pe termen lung este de a face bani in principal prin link-uri de afiliere, prin atragerea de noi clienti pentru servicii de SEO si Inbound Marketing, dar si prin alte aspecte pe care le voi anunta la momentul potrivit.

Am multe idei in cap, idei pe care nu le-am mai incercat pana acum, asa ca sunt interesat sa vad cum vor functiona pe piata din Romania si ce pot invata din tot ceea ce doresc sa fac cu acest proiect pe termen lung.

7. Sa ma distrez cu un proiect nou

Imi plac proiectele noi si consider ca prima etapa, faza de cercetare este una dintre cele mai interesante parti. Acest blog imi va oferi un motiv bun pentru a incerca noi modalitati de a atrage atentia oamenilor, a genera trafic din cautarile organice pe Google si implicit de a face bani in mediul online, in timp ce ofer informatii utile.

Tu ce crezi ca ar trebui sa incerc sa realizez cu noul blog? Tu ai un blog? De ce ai inceput si ce ai invatat din aceasta activitate in mediul online?

Comment here